CHP Sözcüsü'nden 'Aday Kılıçdaroğlu mu?' sorusuna yanıt

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Kemal Kılıçdaroğlu’nun vekillere 'Adayımız Kılıçdaroğlu' deme talimatı verdiği iddiası üzerine de açıklama yaptı.

23 Mayıs 2022 - 23:20

CHP Sözcüsü Faik Öztrak bugün düzenlediği basın toplantısında "Aday Kılıçdaroğlu mu?" sorusuna yanıt verdi.

Öztrak "Parti sözcüsü olarak defalarca ifade ettim. Türkiye’nin 13’üncü Cumhurbaşkanı, Genel Başkanımızın da içinde olduğu 6 lider tarafından ortak belirlenecektir. Dolasıyla burada daha önce bu 6 lider Cumhurbaşkanının niteliklerini açıklamıştır. Dolasıyla bu niteliklere yoğunlaşmakta fayda vardır” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun milletvekillerine “Adayımız Kılıçdaroğlu” deme talimatı verdiği iddiaları hakkındaki soruya da Öztrak, “Her şeyden önce bizim Genel Başkanımızın üslubu bellidir. Maltepe’deki konuşması zaten bu üslubu en güzel şekilde ortaya koymuştur. Kimse Genel Başkanımızı, sarayın kibir abidesi ile karıştırmasın. Kendisinin de böyle bir talimatı yoktur" diye yanıt verdi. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Maltepe mitinginde tokalaşmadığına ilişkin haberlerle ilgili soru üzerine Öztrak, “Her hafta, ‘boşuna heyecanlanmayın’ demekten, havuz medyasına bunu söylemekten dilimizde tüy bitti. Bu soruyu soranlar ‘öküzün altında buzağı aramayı’ bıraksınlar. Gündemi takip etsinler. Bu iddialar ilgili belediye başkanımız tarafından zaten fotoğraflarla yalanlanmıştı" dedi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in Paris’te Yılmaz Güney ve Ahmet Kaya’nın mezarlarını ziyaret etmesi ve Maltepe mitingine katılmamaları ilişkin Öztrak, “Bu ziyaret daha önce belirlenmiş bir ziyarettir. Genel Başkanımızın bilgisi ve izni dahilinde gerçekleştirilmiş bir programdır" dedi. 

Bu haber 315 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya çalışan bir anlayış var'
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya...
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği Yapacak
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()