CHP, Sahte İçki Ölümlerini Meclis Gündemine Taşıdı

Mersin’de 5 kişinin sahte alkol nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından CHP konuyu Meclis gündemine taşıdı.

02 Temmuz 2019 - 11:24

BirGün'ün haberine göre, Antmen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesinde bulundu.

Antmen, “Sahte alkol üreten kişilerin kar hırsı ve insanlarımızın canını hiçe sayması nedeniyle daha önce de birçok insanımız hayatını kaybetmiştir. Bir daha sahte alkol ölümünün yaşanmaması için acilen en etkili önlemlerin alınması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Antmen’in önergesinde yer alan soruların bazıları şöyle: 

 – Mersin’de yaşamını yitiren 5 vatandaşımızın ölümüne neden olan sahte içki satıcıları kim ya da kimlerdir? Bu kişiler nerede üretim yapmakta ve satmaktadır? Ne zamandan beri sahte alkol üretmektedirler? Bu kişiler başka nerelerde sahte içki satışı gerçekleştirmiştir? Bu yerlerde satılan sahte içkiler ile ilgili önlemler alınmış ve vatandaşlarımız yeterince uyarılmış mıdır?

– Son 10 yılda kaç vatandaşımız sahte alkol nedeniyle hayatını kaybetmiştir? Kaç vatandaşımız da kalıcı organ kaybı yaşamış ve zarar görmüştür?

– Son 10 yılda sahte içki üretimi yapan, dağıtan ve satan kaç kişiye operasyon yapılmıştır? Bu kişilerin aldığı cezalar nedir?

Kaynak: t24.com.tr
Bu haber 534 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kocagöz’ün ANET’teki yöneticiliği teleferiğin bakıma gireceği gün sona ermiş
Kocagöz’ün ANET’teki yöneticiliği teleferiğin bakıma...
Küçükkurt, vefatının 20. yılında da unutulmadı
Küçükkurt, vefatının 20. yılında da unutulmadı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()