CHP’nin Roman Milletvekili Purçu: “CHP Olarak, Roman Vatandaşlarımızla Bir Araya Gelmeye, Roman Stk Temsilcilerinden Sorunlarını Dinlemeye Devam Edeceğiz!”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Katıldığı “Trakya Kanaat Önderleri Programı” nın ilk toplantısı, Kırlklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde gerçekleştirildi. Kendisi de Roman olan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun katkılarıyla gerçekleşen toplantıda, Roman Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri görüş ve taleplerini anlattı, çözümleri hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

18 Eylül 2021 - 12:00

“TRAKYA KANAAT ÖNDERLERİ PROGRAMI” ile CHP, Roman vatandaşların daima destekçisi olarak, ötekileştirme ve ayrımcılık, yoksulluk, işsizlik, eğitime, sağlık hizmetlerine, sosyal hizmetlere erişim ve barınma sorunları yaşayan Romanların eşit imkanlara sahip olması için Roman politikasında önemli adımlar atmayı amaçlamaktadır.

Toplantıda jüri olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na eşlik edenler; Parti Sözcüsü – Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı – Tekirdağ Milletvekili Faik ÖZTRAK, Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel TAŞKIN, Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem ERKEK, İzmir Milletvekili Özcan PURÇU, Kırklareli Belediye Başkanı Murat GERENLİ ve CHP Kırklareli İl Başkanı Alaaddin GÜNCER idi. İstanbul Milletvekili Özgür KARABAT ve CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Devrim GÜNDÜZ ise programa katılanlar arasında idi.

Toplantıda konuşma yapan ve Aile Destekleri Sigortası’na özellikle dikkat çeken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Değerli arkadaşlarım, bu toplantı sizin için ne kadar değerlidir onu bilemem ama bizim için son derece değerli. Neden bizim için değerli? Eğer bir kitle, toplumun önemli bir kitlesi sürekli ötekileştirilirse, talepleri göz ardı edilirse, sorunları dikkate alınmazsa bizim için önemlidir. Bizim adımız ne? Halk Partisi yani Cumhuriyet Halk Partisi. E siz de halktan bir parça olduğunuza göre var olan sorunlarınızı çözmekte Halk Partisine düşüyor. Tespit etmekte bize düşüyor. Beraber var olan sorunları çözeceğiz.” sözleriyle açılış yaparak Roman katılımcıların alkışlarını aldı.

“Roman kardeşlerimizin tüm sorunlarına çözümler üretip, hiçbir kesimi ötekileştirmeyen bir düzeni CHP iktidarında gerçekleştireceğiz. Ne diyorduk; AYRIMIZ GAYRIMIZ YOK!” diyen İzmir Milletvekili Özcan PURÇU, “Roman vatandaşlarımızla bir araya gelmeye, sorunlarını Roman STK temsilcilerinden dinlemeye devam edeceğiz!” sözleriyle Roman STK temsilcileri ile bir araya gelmeye devam edileceğinin bilgisini verdi. Şimdi ise sonraki Kanaat Önderleri Buluşmalarının ne zaman yapılacağı merak konusu oldu.

 

Bu haber 455 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Tugay'dan resmi tören sitemi
Başkan Tugay'dan resmi tören sitemi
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()