CHP MYK’nın ana gündemi kayyım olacak

Diyarbakır, Van ve Mardin Belediyelerine kayyım atama kararı CHP MYK’nın da ana gündemi olacak. CHP’nin alacağı tutumu toplantı sonrası parti sözcüsü açıklayacak.

19 Ağustos 2019 - 12:39

CHP Merkez Yönetim (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanıyor. Toplantının ana gündemi İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine kayyım atanması olacak.

CHP MYK, saat 12:00’de CHP Genel Merkezi’nde toplanacak. Toplantı öncesi parti yöneticilerinden İçişleri Bakanlığının kayyım atamalarına yöneli,k tepkiler geldi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Seçimle gelen artık seçimle gitmiyorsa iktidarı elinde tutan darbecidir faşisttir!” dedi.

DEMOKRASİ DARBESİ

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “AKP’nin yeni belediyecilik anlayışı kayyumdan ibaret! Daha seçimlerin üzerinden 5 ay geçmeden, seçilerek alamadıklarını gaspla almaya çalışıyorlar. Bu demokrasi darbesinin hukukla açıklanamayacak bir gerekçesi olmadığı aşikardır!” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, kararı “halk iradesine indirilmiş bir darbe” olarak nitelendirdi, “Bu Türkiye’yi dünya nezdinde itibar kaybına uğratacak, demokrasinin askıya alınması kararıdır” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya da “demokrasiye yapılmış darbe” değerlendirmesinde bulundu.

CHP MYK toplantısında İçişleri Bakanlığının kayyım kararı nedenleri ve sonuçlarıyla değerlendirilerek bir tutum belirlenecek. CHP’li bir yönetici 6 Mayıs’ta YSK’nın İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararını “yargı darbesi” olarak nitelendirdiklerini hatırlattı, bu sürecin de “demokrasiye dönük siyasi bir darbe” olduğunu söyledi.

Toplantının bitiminde CHP’nin tutumunu Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın bir basın toplantısı ile açıklaması bekleniyor.

Kaynak: gazeteduvar.com
Bu haber 967 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Tugay'dan resmi tören sitemi
Başkan Tugay'dan resmi tören sitemi
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()