CHP Muhsin Yazıcıoğlu’nun Ölümü ve Faili Meçhuller Araştırılsın

BBP'nin eski lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda önemli ismin öldürüldüğü faili meçhul cinayetlerin araştırılmasına ilişkin CHP tarafından verilen önerge AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

26 Aralık 2018 - 10:44

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel’in ilk imza sahibi olduğu Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümü, Uğur Mumcu, Abdi İpekçi, Adnan Kahveci, Eşref Bitlis, Gaffar Okkan ve Hrant Dink gibi çok sayıda önemli ismin içinde yer aldığı faili meçhul cinayetlerin araştırılmasına ilişkin verdiği önerge reddedildi. Önerge oylanırken Genel Kurul’da Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici’nin olmaması dikkat çekti. CHP grubunun önergesine İYİ Parti ve HDP “Evet” oyu verirken, AKP ve MHP “Hayır” dedi.

İlk imza sahibi olarak önergeyle ilgili söz alan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “KİT Komisyonu’nda çıkan tartışmada AK Parti’li bir milletvekili, Cumhuriyet Halk Partisi’ni Muhsin Yazıcıoğlu'nun üzerinden siyaset yapmakla suçladı. Oysa biz siyasi gelenek olarak; sol, devrimci mücadelenin içinden gelen insanlar olarak, insanlara insanca yaklaşan insanlar olarak, siyaset yaparken ‘bizden, sizden’ diye ayırmadan ve bütün insanların yaşam hakkını savunarak, Muhsin Yazıcıoğlu'nun da ölüm nedeninin tam anlamıyla araştırılmadığını ortaya koymak için bu önergeyi verdim” dedi.

“FETÖ BAĞLANTISI VAR MI?”

KİT Komisyonu’nda konuşan AKP Milletvekili’nin Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüyle ilgili “FETÖ adına Ramazan Akyürek'in o dönemde İstihbarat Teşkilatının içinde olduğu ve helikopter kazasına ulaşılamamasının nedeninin bu kişiler olduğu” konusunda iddiada bulunduğunu belirten Sertel, şunları söyledi:

“Tabii ki 2011'de ya da 2013'te FETÖ ile AKP'nin arasında herhangi bir sorun olmadığı için, Ramazan Akyürek o dönemde Trabzon Emniyet Müdürü iken HrantDink'in faili meçhul cinayetiyle suçlandı. KİT Komisyonu üyesi AKP Milletvekili, Ramazan Akyürek’in rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasına geç ulaşılması konusunda da suçladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden bütün parti gruplarına sesleniyorum. Acaba bu AK Parti'li milletvekilinin söylediği doğru mu, gerçek mi? Bu cinayetlerin arkasında FETÖ terör örgütünün olduğunu söyleyen kişiye ve onun partisindeki arkadaşlara ve diğer partili gruplara sesleniyorum. Gelin, bu kazanın aydınlatılması için Meclis’in oy birliğiyle bir kez daha araştırma komisyonu kurulmasını kabul edelim. FETÖ terör örgütünün HrantDink’in vurulmasında, Muhsin Yazıcıoğlu’nun kazaya kurban gitmesinde ve diğer faili meçhullerde acaba dahli nedir, onu saptayalım.”

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in konuşmasının ardından önerge üzerine İyi Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül ve AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler söz aldı. Konuşmaların ardından oylanan önerge, AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

 

Bu haber 1683 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()