CHP Milletvekili Mahir Polat : Salgın esnafı vurdu!

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, İzmir Demirişleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı ziyaret etti. Odaya bağlı 37 meslek grubunun olduğunu belirten Polat, “Salgından kaynaklı ciddi sıkıntı yaşanıyor. Sadece hurdacılar ve yurt dışına çalışanlar kazanıyor” dedi.

21 Eylül 2020 - 02:29

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, İzmir Demirişleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Almaç ile pandemi sonrası gelişmeleri değerlendiren CHP’li Polat, salgın sonrası ekonomide ciddi sıkıntılar yaşandığını, sadece hurdacılar ve yurt dışına çalışanların kazanabildiğini belirtti.

ESNAFLAR BORÇLANIYOR!
Salgının bütün meslekleri etkilediğini belirten Polat, “İhtiyaç duyulan, güçlü ekonomisi olan sosyal devlet yapısı ne yazık ki Türkiye’de yok. Yurttaşlarımız ve esnaflarımız belediyelerimizin desteklerine rağmen iktidar tarafından yalnız bırakıldı. Türkiye AKP iktidarı dönemindeki yanlış ekonomi politikalarının sonucunda tarım ve sanayi alanında ciddi geçim sıkıntıları yaşanıyor. Yaşanılacak olumsuz duruma karşı diğer devletlerin güçlü yapısıyla nasıl bu süreci geçirdiğini gördük. Bu süreçten olumsuz etkilenen odalarımızdan birisi Demirİşleri Esnaf ve Sanatkarlar’dır. Baktığımızda; 37 çeşit meslek grubunu içerisinde barındırıyor. Sadece demirciler değil, tornacılar, bakırcılar, dökümcüler metal ile ilgili ne kadar küçük esnaf varsa hepsi derneğe bağlı. Pandemiden sonra eskisi gibi kazanamıyorlar. Sadece hurdacılar ve yurt dışına çalışanlar kazanıyor. İç piyasaya çalışanların durumu kötü. Çok fazla kapatma var. Bir o kadarda açılan esnafımız var. Açılmalarının sebebi Esnaf Kefalet Kredileri. Devlet bu alana krediyle destek oluyor. Fakat bu Esnaf kefalet Kredileri ile ayakta kalması kapanan esnaf sayısı daha olacak. Esnaflar sadece borçlanıyor. Esnaf ile ilgili kredilerle ilgili olmasa kepenk kapatan esnaf sayısı daha fazla olacaktır ve bununla birlikte artan işsizlik sayısı daha fazla artacaktır. Seçim bildirgemizde olan esnaf bakanlığının bu dönemde ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Ülke ekonomisini beşli ihale çetesi göre yönetmenin ağır faturasını ne yazık ki işçilere ve esnafa çıkmaktadır” dedi.

Görüşmenin ardından Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Almaç, CHP’li Polat’a hazırlanan mini müzeyi tanıttı.

 

Bu haber 4314 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()