CHP'Lİ VEKİLDEN SOYLU'YA: İÇİNİZDEKİ ÇÜRÜK ELMALARI TEMİZLEYİN!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İstnbul’un Ataşehir ilçesine bağlı Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde bulunan karakolda yaşanan işkence olayına ilişkin olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde basın toplantısı düzenledi. TBMM Genel Kurulu’nda, İstanbul Finans Merkezi Kanunu’nun 12. Maddesi üzerine yaptığı konuşmada da bu konuya değinen CHP’li Milletvekili Özcan Purçu, yaşanan işkence olayının örtbas edilmeye çalışılmasına tepkiliydi.

23 Haziran 2022 - 11:45

 

“TERÖRLE MÜCADELE EKİBİNİN ROMAN MAHALLESİNDE NE İŞİ VAR?”

 

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Roman vatandaşların, askerine, devletine ve bayrağına saygılı bir toplum olduğunu söyledi. İstanbul'un Ataşehir ilçesindeki bir Roman düğünü sırasında terörle mücadele ekiplerinin geldiğini, düğünü dağıttığını, bir Roman mahallesinde terörle mücadele ekibinin ne amaçla bulunduğuna anlam veremediğini dile getirdi.

 

Özcan Purçu, "Roman vatandaşlarımız gariban; düğün salonu tutacak durumları yok. Bu nedenle vatandaşlarımız düğünlerini yıllardır mahallelerde yapıyor. Mahalledeki düğüne polis gidiyor, 'Siz burada bu düğünü yapamazsınız, iptal edeceksiniz' diyor. Vatandaşlar karşı çıkıyor. Daha sonra polis düğünü dağıtıp, bir aileyi de karakola götürüp işkence ediyor" diye konuştu.

 

İŞKENCECİ POLİSLERİ  BARINDIRMAYIN, ÇÜRÜK ELMALARINIZI TEMİZLEYİN!

Roman vatandaşların karakolda "işkence ve kötü muameleye maruz kaldıklarını" belirten Purçu, "Polis teşkilatı şerefli bir kurumdur. Ancak bu tür görevliler teşkilata ve topluma zarar veriyor. Şerefli polis teşkilatında bu kişileri barındırmayın! Korumayın! Roman vatandaşımız Resul Bayır ve ailesine işkence ettiği bilinen Kenan adlı polis memuru ve olayla ilgili bilgi almak için aradığımda ‘bizi neden aradınız? Onlar kendi aralarında kavga etmişlerdir. Öyle bir işkence veya kötü muamele olayı yok’ diye açıklama yapan Ataşehir İlçe Emniyet Müdürü hakkında soruşturma başlatılmalı ve kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Bir olay yaşanıyor ve vatandaş karakola götürülüyor ve orada kafalarına çuval geçirme gibi işkence sayılabilecek her türlü muameleye maruz bırakılıyorlar. Şimdi bu insanlar Bu iddiada bulunuyorlarsa en azından bir inceleme yapılması gerekir. ‘Böyle bir iddia varsa bir inceleyelim” denmesi çok mu zor. Bir vatandaşın anayasal hakkını savunuyoruz. Bu hakka yönelik bir ihlal var mı diyoruz. Aldığımız cevap bu şekilde! Sayın Soylu’ya sesleniyorum: Bu İlçe Emniyet Müdürü’nün ve işkenceci polis Kenan’ın derhal görevden alınması gerekir!” ifadelerini kullandı.

 

“Şerefli Polis Teşkilatı'nda; kendi vatandaşına saygısı olmayan, duyarsız, vatandaşının kafasına çuval geçirecek işkence edecek kadar ruh sağlığı bozuk kişilerin görevlendirilmiş olması, bugüne kadar rehabilite edilmemiş olması asla kabul edilemez. Emniyet Teşkilatı’na sesleniyorum: zamanında torpille, kayırma ile, rüşvetle işe aldığınız çürük elmalarınızı temizleyin. Bu kişiler kolluk güçlerini temsil edemez!” açıklamasında bulundu ve sözlerini şöyle tamamladı: “Bu olayın peşini bırakmayacağız! Polis memurunun hak ettiği her türlü cezayı alması ve bu tür olayların tekrar yaşanmaması için gerekli tüm önlemlerin alınması için sonuna kadar mücadele edeceğiz!”

 

“ÜLKENİN GÜNDEMİYLE, YOKSULLUKLA HİÇ ALAKANIZ YOK!”

TBMM Genel Kurulu’nda 12. Maddesi üzerine söz aldığı İstanbul Finans Merkezi Kanun Teklifi hakkında “resmen kutuplarda buzdolabı fabrikası açma girişimi gibi” diyen Purçu, “Hükûmet vatandaşın güncel sorunuyla ilgili bir çalışma hiç başlatmış mı ya? Çiftçinin hâli belli, esnafın hâli belli, vatandaş yoksulluktan inim inim kırılıyor; siz -hiç alakası olmayan, bir hayal ürünü- ne ekonomiye ne de vatandaşa katkısı olacak bir kanun teklifiyle bizim karşımıza çıkıyorsunuz. Ülkenin gündemiyle hiç alakanız yok. Sokakları bir gezin de vatandaşın, esnafın, çiftçinin, yatırımcının hâlini bir görün bakalım. Allah aşkınıza, Hükûmet elektrik fiyatlarının artışıyla ilgili, bu elektrik fiyatlarının düzenlenmesiyle ilgili, mazot fiyatlarının, benzin fiyatlarının düşürülmesiyle ilgili bir teklifle hiç geliyor mu şuraya? İşte, ondan diyorum, ülkenin gündemiyle hiç alakanız yok. Ülke yansın bakalım, ülke uçuruma sürüklensin; sizin keyfiniz rahat, zaten sıkıntı yok, vatandaş ne olursu olsun. Gelin, bir görün bakalım vatandaşın hâlini beyler, gelin bir görün. Pazara çıkıyor musunuz? Pazara, çarşıya çıkın bakalım, bir asgari ücretli evinin kirasını ödeyebiliyor mu? Bir görün bakalım elektriğini, suyunu ödeyebiliyor mu? Bu elektrik fiyatlarının sebebini açıklayan bir hükûmet yetkilisi gelsin bakalım şu kürsüye! Vatandaşa niye elektrik fiyatları artıyor, niye mazot fiyatları durmadan artıyor bir açıklasın. Bir an önce seçim gelecek, gideceksiniz, bu ülke de refaha kavuşacak Cumhuriyet Halk Partisinin, Millet İttifakı'nın iktidarıyla.” diyerek CHP sıralarından "Bravo" sesleri, alkışlar aldı.

“O İŞKENCECİ POLİS VE ARKASINDAKŞLERİ GÖREVDEN ALMAZSANIZ, ASLİ GÖREVİNİZİ YERİNE GETİRMEMİŞ OLURSUNUZ!”

“Şimdi, size başka bir konudan bahsedeceğim” diyerek Roman mahallesi karakolunda yaşanan işkence olayına değinen Purçu, “Türk milletinin, şerefli Türk polisinin bir üyesi; böyle kendini bilmez davranamaz arkadaş! Polis teşkilatı şerefli bir teşkilattır, içinizdeki çürük elmaları ayıklayın! Ne demek ya Roman mahallesine Terörle Mücadele şubesinin gidip düğün basması, Roman düğünü ile terörle mücadelenin ne alakası var!” sözleriyle tepki gösterdi.

“Yeter ya! Roman mahalleleri tatbikat bölgesi gibi oldu. Türkiye'nin her yerinden bize işkence fotoğrafları...” sözleriyle konuşmasına devam eden CHP’li Purçu, “İşte, bu da devlet hastanesinin raporu!” diyerek işkence gören Resül Bayır’a ve ailesine ait darp raporlarını gösterdi.

“Bizim çocuklarımız askere davulla zurnayla gidiyor ya; bu ülkeyi bu kadar seviyoruz, bize bunu mu reva görüyorlar! Söylüyorum Bakanlığa, bizim mahallemize terörle mücadele ekibini göndermeyin arkadaş, kimi gönderirseniz gönderin. Allah aşkına, size söylüyorum tekrar, Ataşehir İlçe Emniyet Müdürü gönderdi, küstahça da cevap veriyor, bir de o Kenan denen amir midir nedir "Romanların benden çekeceği var." diyor. O polisi görevden almazsanız asli görevinizi yapmamış oluyorsunuz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Bu haber 278 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()