CHP’li Sertel’den TRT’ye gazetecilik dersi: “TRT’ye yazıklar olsun!”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, TBMM’de devam eden bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada TRT’yi eleştirdi.

09 Aralık 2022 - 13:24

Bütçenin ilk günü kınama cezası aldığını hatırlatan Sertel, “Benim aldığım kınama cezasını 9 kez haberleştiren ve haberin içerisinde ismimi iki defa kullanan TRT, İyi Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’e yapılan yumruklu saldırıda yumruğu kimin attığına dair bilgi vermeyi gerek görmemiş” dedi.

Haberin ana unsurunun 5N 1K olduğunu belirten Sertel, olayın failinin AKP milletvekilleri olunca TRT’nin acziyet içerisinde kaldığını vurguladı. Sertel, şunları söyledi:

“HABERİ EKSİK VERİYOR”

“Geçtiğimiz gün burada, gerçekten, benim de uygun görmediğim bir olay yaşandı ve adım geçti; Atila Sertel TRT'de tam 9 kez haber oldu. Haberde ismim 2 kez verilirken kınama cezası aldığım defalarca tekrar edildi. Ancak, İYİ Partili Hüseyin Örs burada ağır bir saldırıya uğradı; bu saldırıyı da TRT nasıl ‘AKP ve İYİ Partili milletvekilleri arasında yaşanan arbedede Hüseyin Örs başından aldığı darbeyle yaralandı" diye verdi. Saldırganın adı yok. Gazetecilikte ‘ne, nerede, nasıl, niçin, kim" sorularının cevabı vardır. Hüseyin Örs'e kim vurdu, niye vurdu, ne zaman vurdu, nasıl vurdu, niçin vurdu? Hepiniz biliyorsunuz ki kalleşçe vurdular, hiç habersizken arkasından gelip Hüseyin Örs'ü yaraladılar ve canına kastettiler. TRT'ye yazıklar olsun! Arkadaşlar, TRT benim kınama cezası almamı Türkiye halkına 9 kez duyuran TRT niçin burada AKP'li milletvekilinin ölüme kastettiğine ilişkin haberi doğru düzgün vermiyor.”

RTÜK’LE İLGİLİ ÇARPICI İDDİA: HARAM ZIKKIM OLSUN

Konuşmasında RTÜK’le ilgili çarpıcı bir iddiada bulunan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, RTÜK’e Ebubekir Şahin döneminde bakanların, bakan yardımcılarının ve üst düzey bürokratlarının yakınlarından oluşan 40 kişinin alındığını söyledi. Sertel, “Sayın Bakana buradan ihbar ediyorum. RTÜK'in içinde 40'a yakın, Ebubekir Şahin döneminde göreve başlamış olan ve değişik makamlarda çalışan üst düzey bürokrat yakınları, bakan yakınları ve bakan yardımcısı yakınları var. Ya bunları açıklayın ya da ben bunları bulup teker teker açıklayacağım. 40'a yakın insanı aldılar, bakan yardımcılarının, bakanların, milletvekillerinin ve üst düzey bürokratların çocukları RTÜK'te çalışıyor, haram olsun, zıkkım olsun” diye konuştu.

771 KİŞİ SADECE 6 KANALI TAKİP EDİYOR

RTÜK'te toplam 771 kişi çalıştığını, 8 daire başkanına 46 daire başkan yardımcısı düştüğünü ifade eden Atila Sertel, “RTÜK’te çalışan 771 kişinin ve daire başkanlarının, yardımcılarının görevi 5-6 kanalı izleyip ceza yazmak; bunun ötesinde hiçbir görev yapmıyorlar. İşte, tablo ortada: Halk TV'ye 14, Tele1'e 1, KRT'ye 5, FOX TV'ye 4, Flash Haber'e toplam 38 ceza, rakamsal olarak 11.5 milyon TL ceza kesilmiş.  Öte yandan, A Haber'e sıfır, Ülke TV'ye sıfır, Kanal 7'ye sıfır, TVNET'e sıfır. Ne kadar küfürbaz, ne kadar kötü dil kullanan kanal varsa hepsi sizin iktidarınızda RTÜK tarafından korunmuş kollamış” diye konuştu.

“HALKIN CEBİNDEN 3.2 KENTİLYON TOPLANACAK”

Bu bütçenin halkın bütçesi olmadığını rakamlarla açıklayan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ‘Biz bu gelirleri yüzde 41 oranında arttırarak 3 trilyon 200 milyar liraya ulaşacağını öngörüyoruz.’ Eski parayla söyleyeyim "3 kentilyon 200 katrilyon parayı halkın cebinden toplayacağız." diyor. Nasıl toplayacaklarmış? ‘Gelir vergisinden 495 milyar lira toplayacağız, kurumlar vergisinden 619,1 milyar lira, özel tüketim vergisinden 510,6 milyar lira, katma değer vergisinden 1 trilyon 135 milyar lira yani 1 kentilyon 135 katrilyonu KDV olarak halkın cebinden alacağız." diyor. Anneler gidecek, çocuklarına bez alacak, oradan vergi ödeyecek, KDV ödeyecek; süt alacak, KDV ödeyecek ve bu beyzadeler o bütçeyi alıp har vurup harman savuracak; bu, çok açık ve net. Nurettin Canikli ne diyor? ‘Ülkede et yiyenler çoğaldı, et tüketimi arttı.’ Genel Başkanımız söylüyor, bir başka dünyada yaşıyorlar, bir başka evrende yaşıyorlar, bir başka dünyaları var, bir sarayın dünyası var, bir de halkın yaşadığı gerçekler var.”

“FORBES KÖŞKÜNÜ İZMİR’E KAZANDIRIN”

Kültür ve Turizm Bakanlığının bütçe görüşmelerinde konuşan Sertel, Bakan Mehmet Nuri Ersoy’a İzmir’deki TEKEL Sigara Fabrikası’nın kültür merkezine dönüştürülmesi nedeniyle teşekkür ederken, Buca’daki tarihi Forbes Köşkü’nün kaderine terk edildiğini belirterek, bu köşkün İzmir’e kazandırılması talebinde bulundu.

 

Bu haber 192 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()