CHP’li Polat’tan MHP’ye yanıt: Meyilleriyle Türkiye’yi karanlığa teslim etmiş partinin konuşmaya hakkı yok!

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, UCLG Kültür Zirvesi’nde Ziya Azazi’nin dans gösterisinin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i hedef alan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Osmanağaoğlu’na yanıt verdi. MHP’nin siyasetteki etik ve ahlaktan çok uzak olduğunu belirten CHP’li Polat, “Meyilleriyle Türkiye’yi karanlığa teslim etmiş partinin konuşmaya hakkı yok!” dedi.

17 Eylül 2021 - 18:00

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Dünya Belediyeler Birliği Kültür Zirvesi’nin gala yemeğinde dünyaca ünlü, ödüllü, sufi dansçı Ziya Azazi’nin sahne almasının ardından çıkan tartışmalarla ilgili açıklama yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Osmanağaoğlu’nun yaptığı açıklamaların siyasi etik ve ahlaktan çok uzak olduğunu söyleyen CHP’li Polat, meyilleriyle Türkiye’yi karanlığa teslim etmiş partinin konuşmaya hakkı yok ifadelerini kullandı.

ELEŞTİRİLERİN İÇİ BOŞ!

Cumhur İttifakı’nın yaptığı eleştirilerin içinin boş olduğunu vurgulayan CHP’li Polat, “İktidarın yapamadığı etkinlikler İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor. 65 ülkenin katılımıyla özellikle İzmir’in ve Türkiye’nin kültürünün tanıtımı açısından çok güzel bir gece düzenlendi. Yapılan şey bir dans gösterisi, dini bir ritüel değil. Siyaset malzemesi üretmeye çalışan güruh, yurttaşlarımızın dini hassasiyetlerine dokunarak güya karalama kampanyası düzenliyor, yazık. Özellikle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Osmanağaoğlu’nun kullandığı üslup siyasetteki etik ve ahlaktan çok uzak. İşin garip tarafı meyilleriyle Türkiye’yi karanlığa teslim etmiş partinin temsilcileri söylüyor bunları. Türkiye’yi karanlığa teslim edenlerin konuşmaya hakkı yok.   Hadsizlikte sınır tanımıyorlar” dedi.

ÖZGÜRLÜĞÜ SONUNA KADAR SAVUNACAĞIZ!

İzmir’in demokrasi ve özgürlüklerin kenti olduğunu vurgulayan CHP’li Polat, “Çöplüğün içerisinde yaşayanlar çöplüğün kokusunu almayıp dışarıdaki farklı kokudan rahatsız olurlar. Türkiye’yi çöplüğe ve karanlığa sürükleyen iktidarın ortağı MHP’nin Genel Başkanı ve Genel Sekreter Yardımcısı kendi çöplüklerine baksınlar. Türkiye getirdikleri durum ortada… İktidarın tam zıttını yaparak yerel yönetimlerimizde sanatı, kültürü, bilimi, demokrasiyi, özgürlüğü, kadın-erkek eşitliğini, inanç ve kültürlerin özgürlüğünü sonuna kadar savunacağız. Bu açıklamaları yapmadan önce biraz araştırsalardı; aynı dans ve sanatçının 2011-2014 yılları arasında, Ankara Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi, ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın etkinliklerinde de gösteri yaptığını görürlerdi. Şimdi boş konuşanlar o dönem sahiplerinden izin çıkmadığı için Kültür Bakanlığı’na hiç ses çıkarmamışlardı. Ama iktidar hırslarından dolayı geçmişte olduğu gibi şimdi de bir çizgileri ve üslubu olmadan sadece eleştirmek için eleştiri yaptıklarını görüyoruz” diye konuştu.

Bu haber 277 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()