CHP'Lİ POLAT; SAĞLIK EMEKÇİLERİ İÇİN HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPSIN!

DEÜ Hastanesi’ndeki ek ödeme kesintisi ve soruşturma Meclis gündeminde

25 Haziran 2020 - 12:39

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, DEÜ Hastanesi’nde sağlık çalışanlarına uygulanan ek ödemelerdeki kesinti ve açılan soruşturmaları Meclis gündemine taşıdı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi’nin pandemi sürecinde zarara uğradığı gerekçesiyle sağlık çalışanlarının ek ödemelerinde uyguladığı yüzde 20 kesintiyi ve çalışanların kesintiye ilişkin yaptıkları eyleme açılan soruşturmayı Meclis gündemine taşıdı.

CHP’li Polat ayrıca, ek ödemelerdeki kesintinin ve açılan soruşturmaların düşürülmesi gerektiğini belirterek, aynı işi yapan kişiler arasında bile fahiş gelir eşitsizliklerinin ortaya çıktığını, insanların sağlıkları için ailelerinden, çocuklarından, kendi sağlıklarından vazgeçen sağlık emekçilerinin bir de hak gasplarına karşı mücadele etmek zorunda bırakıldığı bir dönem yaşandığını ifade etti.

SAĞLIK EMEKÇİLERİ İÇİN HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPSIN!

Pandemi ile birlikte sağlık çalışanlarının dünyanın her yerinde sürecin kahramanı olduğunu vurgulayan Polat, “Sağlık emekçilerinin canları pahasına çok zor şartlarda hiç durmadan çalışırken, onların refahı ve güvenliği için yerel yönetimlerimiz seferber oldu. Ama DEÜ Hastanesi’nde yaşanan olaylar iktidarın ve hastane yönetiminin sağlık emekçilerine verdiği değeri bir kere daha gözler önüne sermiştir. Ek ödemelerdeki yüzde 20 kesintiden yaklaşık 5 bin kişi etkilenirken bunu dile getirmek için basın açıklaması yapan sağlık emekçilerine soruşturma açılıyor. Sorunlara ilişkin başhekimlikle yapmak istedikleri görüşmenin reddedilmesi sonucu ifade özgürlüğünü kullanan sağlık emekçilerine açılan bu soruşturmaların derhal düşürülmesi gerekmektedir. Böylesi ağır bir süreçte ‘alkış değil emeğimizin karşılığını istiyoruz’ dedirtmek çalışan yurttaşlarımıza yapılan haksızlığın en büyük örneğidir. Cumhurbaşkanı ve bakanların yaptığı açıklamalarda sürekli sağlık emekçilerine destek vereceklerini söylediler. Maliye Bakanı Albayrak ‘üniversite hastanelerimizdeki çalışanlarımıza da performans ödemelerini 3 ay tavandan yapacağız. Bu kapsamda 1,2 milyar TL’lik bir ek destek sağlayacağız’ dedi. Yapılan uygulamalar gösteriyor ki destek bir tarafa dursun, var olan hakları gasp edilmekte.  Talepler dinlenilmeli ve gerçekleştirmek için Sağlık Bakanlığı ve DEÜ Hastanesi başta olmak üzere herkes üzerine düşeni yapmalıdır” ifadelerini kullandı. Polat ayrıca, hiçbir makul gerekçe gösterilmeden sağlık emekçilerinin ücretlerinden kesintiler yapıldığı ve aynı işi yapan kişiler arasında bile fahiş gelir eşitsizliklerinin ortaya çıktığını belirterek, insanların sağlıkları için kendi hayatlarından, ailelerinden, çocuklarından, kendi sağlıklarından vazgeçen sağlık emekçilerinin bir de hak gasplarına karşı mücadele etmek zorunda bırakıldığı bir dönem yaşandığını belirtti.”

 

Bu haber 2114 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()