CHP’li Polat: Demokrasi için bedel ödemeye hazırız!

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Meclis’te 3 milletvekilinin dokunulmazlığının düşürülmesiyle ilgili sert açıklamalar yaptı. CHP’li Polat, “15 Temmuz’a darbe diyorlardı, 20 Temmuz daha büyük darbedir. Bugün Mecliste alınan karar, 2 yıldır bekletiliyordu. Şimdi getirdiler çünkü Türkiye savruluyor. Ülkeyi artık yönetemiyorlar. Bunların uygulayacakları faşist uygulamalardan korkmuyoruz. Türkiye’nin demokrasisi için bedel ödemeye hazırız” dedi.

05 Haziran 2020 - 10:20

Haklarında kesinleşmiş yargı kararları olduğu gerekçesiyle CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve HDP İstanbul Milletvekili Musa Farisoğulları’nın milletvekillikleri düşürüldü. CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Halk TV’de Fatih Ertürk ile Günün Raporu programına konuk olarak Meclis’te yaşananlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Meclise pandemiyle ilgili yurttaşların yaşadığı sıkıntıları konuşmak için geldiklerini vurgulayan CHP’li Polat, AKP iktidarının gündemi değiştirerek 2 yıldır bekletilen dosyayı getirdiğini söyledi.

Polat ayrıca, İzmir’deki kumpasların Mecliste yaşananlarla bağlantılı olduğunu belirterek, “Hangi kumpası kurarlarsa kursunlar artık yönetemiyorlar. CHP’liler bütün yöneticileri ve üyeleri nokta kadar geri adım atmayacaklar, virgül gibi eğilmeyecekler. Bunların faşist uygulamalarından korkmuyoruz. Türkiye’nin demokrasisi için bedel ödemeye hazırız. Biz gelecek güzel günlere inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

AKP’Lİ MİLLETVEKİLLERİ ALNINI YUKARI KALDIRAMADI!

Mecliste alınan kararı yorumlayan Polat, “Başkanlığın Meclise sunuşları olarak sunulmuş bir mahkeme kararının atanmış kişi Fuat Oktay tarafından deklare edilmesi sonucu Mecliste okunarak milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırıldı. AKP’li hiçbir milletvekili alnını yerden kaldıramadı. Çünkü onlar da biliyordu, bu karar FETÖ artığı yargının tek adamın yargısına dönüşen yargının verdiği bir karardır. Bu karar sonrası kalkıp konuşan AKP’li Milletvekilleri Ramazan Can ve Cahit Özkan FETÖ artığı milletvekilleridir. Geçmişlerine baktığınızda FETÖ ile ilintilerini görürsünüz. Böyle bir yargıya inanamıyorum. 15 Temmuz’a darbe dendi,  biz 20 Temmuz’un daha büyük darbe olduğunu biliyorduk. Bugün Mecliste alınan karar, 2 yıldır bekletiliyordu. Şimdi getirdiler çünkü Türkiye savruluyor. Ülkeyi artık yönetemiyorlar. Bunlar üzerinden gündem değiştiriyorlar. Aldığınız kararlar toplumun nezdinde yok hükmündedir. Türkiye’yi darbe hukukundan, darbecilerden ayırmak için zamanının gelmesini bekliyoruz. Kumpas İzmir’de başladı, şimdi de partimiz milletvekillerine ve HDP vekillerine kumpas kurarak devam ediliyor. Hangi kumpası kurarlarsa kursunlar artık yönetemiyorlar. CHP’liler bütün yöneticileri ve üyeleri nokta kadar geri adım atmayacaklar. Virgül gibi eğilmeyecekler. Bunların uygulayacakları faşist uygulamalardan korkmuyoruz. Türkiye’nin demokrasisi için bedel ödemeye hazırız. Biz gelecek güzel günlere inanıyoruz. Bir avuç saray sosyetesinin geleceği için çocuklarımızın geleceğini karartmak istemiyoruz. Alınan kararların hepsini yırtıp atacağız. Gün gelecek bunlar gerçek yargının önünde halka hesap verecekler. Bu, Meclise yapılmış darbedir. Atanmış adamın yaptığı hareketi kabul edemeyiz. Çok üzgünüz bundan dolayı” dedi.

ÜLKEYİ HİTLER GİBİ YÖNETMEK İSTİYORLAR

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karanlık bir ajandası olduğunu vurgulayan Polat, “Tek adamın karanlık bir ajandası var. 2000’lerden kadro hareketi olarak gelip, tek adam rejimine döndüler. Hitler gibi yönetmek istiyorlar ülkeyi. Daha fazla hukuksuzluk, karalama ve iftira tek adamın başköşesinde yazıyor bunlar. İzmir’de çav bella ile başladı bu süreç. Suçluyu halen bulamadılar. Sonra genç kardeşimizin 7 yıl önceki tweetleri yüzünden kumpas kurdular, o da olmadı. Biz CHP olarak bunlarla çatışmıyoruz. Biz milletimizin ferasetine güveniyoruz. Milletimiz artık bunların karanlık ajandasını görüyor. İstanbul seçimindeki gibi halkımız hukuksuzluğa gerekli cevabı sandıkta verecektir. AKP ve Türkiye, bir faninin karanlık elindedir. Anketlere yansıyan sonuçlar ortada, gidiyorlar. ‘Nasıl çevirebiliriz’ diye kumpas peşindeler. Halka sığınmak en doğrusu. Biz halkımızın sorunlarını konuşmak isterken halen gündem değiştirmeye çalışıyorlar. Bu ülkeyi faşizmin batağına sürüklediler. Çocuklarımız için çok üzgünüm. Ama bedeli ne olursa olsun, ülkeyi demokrasiyle buluşturacağız” diye konuştu.

Bu haber 1896 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()