CHP’li Özel’den Bakan Akar’ın Davasına Sert Tepki

Erdoğan’ın dava açılacak açıklamasını geciktirmeyen Milli Savunma Bakanı Akar, CHP’li Özel hakkında tazminat davası açtı. Özel ‘Dava talebinde bulunan avukat İsmail Kahraman’ın avukatı. O bile havuzdan’ diye tepki gösterdi.

26 Aralık 2018 - 16:40

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel hakkında kendisine hakaret ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu ve tazminat davası açtı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki gün ‘Önce tazminat ödeyecek sonra ceza alacak’ diye işaret verdiği sürece ilişkin Akar, geç kalmadan ‘adım’ attı.  

 

Bütçe görüşmeleri sırasında Akar’a ‘Senin silah arkadaşların sana haklarını helal etmeyerek öldüler, sen silah arkadaşlarının bedduasını alan bir adamsın’ diyen CHP’li Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Akar’ın kendisi hakkındaki suç duyurusu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ifadelerini değerlendirdi.

Özel, şunları söyledi: “Normal şartlarda eğer suç varsa, suçun işlendiği düşünülüyorsa bu konuda gerekli şikayette  bulunulabilir ya da savcılar resen harekete geçebilirler. Mahkeme uygun görüyorsa savcının talebini dava açılır. Buna uygun olarak dava görülür, bir suç varsa cezaya hükmedilir. Cezaya hükmedilmesinden sonra Cumhurbaşkanı bu cezadan bahsedebilir ama Türkiye’de hukuk o kadar tersine işliyor ki, önce Cumhurbaşkanı cezadan bahsediyor, sonra bu cezanın verileceği müjdelendikten sonra suçu tarif ediyor, mahkemeler harekete geçiyor, en son bu konuda zarar gördüğü iddia edilen kişi de kendine verilen görevi yerine getiriyor”

Özel konuşmasının devamında ise şunları söyledi:“Bunlar bizi sindirmeye, korkutmaya, susturmaya ve geriletmeye yönelik hamlelerdir. Daha önce de söyledik, tekrar edelim. Korkmayacağız, sinmeyeceğiz, bir adım dahi geri atmayacağız.”

FETÖ-AKP ortaklığında yürütülen davalara gönderme yapan Özel, şu ifadeleri kullandı:“Konuşmayı yaptığım günden beri sayısız aldığımız telefonla Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk Davası mağdurları, seninle birlikte görev yapmış, seni tanıyan, ciğerini bilen TSK mensuplarını şahit dinleteceğim sana karşı. O arkadaşlarının gözünün içine bakabilecek misin? Hayatını kaybedenlerin aileleri ve senin aciz yönetimin, kasta varan kusurların yüzünden içeri düşmüş silah arkadaşların orada olacak ve lehimde şahitlik yapacaklar. Ne gördülerse onu anlatacaklar. Sen var mısın? Varsan, hodri meydan! Bu tarihi yüzleşmede o duruşma salonuna gelecek cesaretin var mı yok mu göreceğiz.”

BAHÇELİ’YE YANIT

Özel, Bahçeli’nin, Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin açığa çıkarılması gerektiğine yönelik açıklamasının sorulması üzerine, “49 yıl bu mesleğe ömür vermiş, kafaya silah dayanmış, ‘Siz olsaydınız ne yapardınız’ sorusunu soran birine bunu sorsa, birebir cevabı alır. Bence Devlet Bahçeli, Hulusi Akar’a ziyarete gitsin, bir tane daha silah götürsün, sonra da ‘Yurtta Sulh Konseyi kimdi, senin kafana silahı kim dayadı, dayatanlar kimlerdi, o gece başarılı olsalardı Türkiye’yi kimler yöneteceklerdi?’ diye sorunca cevap birinci ağızdan Hulusi Akar’dadır” karşılığını verdi.

AVUKATI DA HAVUZDAN

“Hulusi Akar’ın avukatının ismi de tanıdık. Avukatı örneğin bir eski askeri hakim ya da savcı değil, çünkü eski arkadaşlarından Akar’a selam veren yok. Kim bakıyor davasına? Önceki Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın avukatı. Avukatı bile havuzdan kullanıyorlar.”

Bu haber 1494 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı
Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()