CHP’li Özel: Beşli Çete elindeki havalimanını satıp parayı yurtdışına kaçırmak istiyor

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP'nin Atatürk Havalimanı projesi ortaya çıkınca AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geri adım atmak zorunda kaldığını söyledi.

23 Mayıs 2022 - 15:00

Cumhuriyet gazetesine konuşan Özel, kendilerine bu doğrultuda sürekli duyumlar geldiğini ifade ederek "Beşli çete, CHP iktidara geldiğinde, genel başkanımızın kendilerine ifadelerinden dolayı, elindeki yeni havalimanını paraya çevirip bu parayı da yurt dışına kaçırmak istiyor. Bunun için de burayı satmak istiyor. En kuvvetli alıcı Arap sermaye ise CHP iktidara gelip Atatürk Havalimanı'nı açarsa zarar edeceklerini düşünerek Atatürk Havalimanı'nın ortadan kaldırılmasını şart koştuğunu, beşli çete içerisinden bizlere gelen bazı bilgilerden öğreniyoruz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan İstanbul Havalimanı'na ilişkin konuşan Özel, "[...] O havalimanı ile ilgili belli eleştiriler var, bu sene anlaşıldı, belli hava koşullarında bir anda kullanım dışına çıkabiliyor. O zamanda Atatürk Havalimanı pistleri kurtarıcı olabiliyor, bu pistler yıkılarak büyük bir risk aldı, bu konuda da [Erdoğan] suçüstü yakalandı" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Atatürk Havalimanı konusunda 'geri adım attığını' savunan Özel şöyle konuştu:

"[...] Havalimanı ortada durdukça satamayacağı, peşkeş çekemeyeceği anlaşıldığında bir statü değişikliğine gitmek istiyor. Arap sermayesinin de bunu takip ettiği ortaya çıkıyor. Erdoğan’ın bu yaptıklarını CHP suçüstü kamuoyuna ilan edince başka bir yere sığındılar. Genel Başkanımız söylemişti, bizim Atatürk Havalimanı için güzel bir projemiz var, işte CHP'nin projesi de buydu diye bize bizim söylediklerimizi savunmaya başladı oysa bizim projemizde pistlerin yıkılmadığı ama boş alanların çok iyi değerlendirildiği hem kütüphaneler hem yeşil alan hem Atatürk ismi altında sosyal alanlarla bol ağaçların olduğu görülen projemiz ortaya çıkınca mecburen bir üniversite öğrencisinin sorusu üzerine u dönüşü yapmak, geri adım atmak zorunda kaldı."

Bu haber 398 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()