CHP'li Önal'dan AK Parti'nin 'EXPO' eleştirilerine cevap: "Cazibe merkezinin olduğu yer zarar değil fayda görür"

İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı İrfan Önal, EXPO’nun gerçekleştirileceği Yeşildere Bölgesi’nin imar planlarına yönelik yaptığı eleştirilere “Cazibe merkezinin olduğu yer zarar değil fayda görür” diyerek cevap verdi.

12 Ağustos 2022 - 12:51

Gerçek Haberci'nin haberine göre AK Parti Grubu’nun EXPO 2026’nın gerçekleştirileceği Yeşildere Bölgesi’ne ilişkin imar planlarına yönelik yaptığı eleştiriler hakkında konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı İrfan Önal, EXPO gibi bir cazibe merkezinin olduğu alanın zarar değil fayda göreceğini dile getirdi. Önal, bu açıklamanın yanı sıra EXPO 2026 ile birlikte bölgedeki dönüşümün hızlanacağını vurguladı.
“AK Parti’nin karşı çıkma nedeni siyasi”
AK Parti’nin karşı çıkma nedeninin siyasi olduğunu düşündüğünü vurgulayan Önal, “Sebebi de birincisi bunu ilk gündeme getirdiğimizde zaten oralarda aylardır çalışma yapıldığını, kimseye belli edilmeden insanlarla görüşüldüğünü, birileriyle bu işin tezgâhlandığı iddia edilmişti. Bu zaten apar topar alınacak bir karar değil, zaten alt yapısı başkanımızın vizyonu çerçevesinde değerlendirildi. Ne kadar kamulaştırılma yapılacağı zaten belli. Hem bunu söyleyip hem de bir günde alınan bir karar olduğunu söyleyerek kendileriyle çelişiyorlar. Yani biz buna bir günde mi karar verdik? Yoksa bu altyapısı hazırlanarak mı getirildi?” dedi.
“Bunu anlamak için de imar ya da hukuk bilmeye gerek yok”
Önal, AK Parti’nin konuyla ilgili endişelerini ilk dile getirdiklerinde, ‘iyi niyetinizi de kaygılarınızı da anlıyoruz; ancak niyet iyiyse hep beraber oturur ayrıca toplantılar yaparız. Süreç işlesin, işlerken kaygılarınız gitmezse yeni bir yol haritası belirleriz’ dediklerini hatırlatarak, “Bununla ilgili bir girişimleri olmadı. Sürekli yetişmeyecek diyorlar, iddia ettiğiniz ne? Şu anda orada iddiaları mahallelerin tepkili olması, oraya EXPO alanı yapıldığında mahalleyi olumlu anlamda etkileyemeyecek mi? Orası güzel bir yeşile kavuşturursak kentsel dönüşüm hızlanır. Bunu anlamak için de imar ya da hukuk bilmeye gerek yok. Bir bölgeyi cazip hale getirirsek bu çevreye illa ki yansıyacak” ifadelerini kullandı.
“EXPO’dan sonra bölge dönüşümden etkilenecek”
Yeşildere’de hali hazırda uygulama sorunu olan bir plan olduğunu hatırlatan Önal, “Burada olan terklerle beraber, yerinde parselasyon olmuyor. Olmadığı için de orada eski tarihlerden kalma yerinde olan bina ve etrafındaki yapılar olacakken uyuşmazlıktan çözülemiyor. Orada hatlarda kalan ruhsatlı yapılar var. Bu kişiler kendileri de bir araya gelip revizyona gidemiyor. Yani bir çözümsüzlük sarmalında yıllardır oyalanıyor. Büyükşehir, derenin yola kalan kısmını EXPO alanı ilan edip bunun üzerinden bölgeyi dönüşümden etkilenerek yerinde dönüşüme yönlendirecek. Bir yerde cazibe merkezi olursa o bölge zarar değil fayda görür” açıklamasını yaptı.
 

Bu haber 267 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi, Fidan Hollanda'ya gidiyor
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi,...
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e çevirmeyin’
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()