CHP’li Merve Doğan’dan cezaevi alanı açıklamalarına yanıt: Açık konuşun kardeşim!

Buca Belediyesi Meclisi’nin CHP’li üyesi Merve Doğan, yıkımı tamamlanan cezaevi alanının nasıl değerlendirileceğine ilişkin art arda yapılan muğlak açıklamalara tepki gösterdi. İktidar kanadının çelişkili sözlerini ve yeşil alan yerine beton yapı yapma konusundaki sabıkalarını hatırlatan Doğan, “Açık konuşun kardeşim! Etrafından dolaşmaya gerek yok. Ne istiyorsunuz? Bakın biz söylüyoruz, Bucalı yeşil alan istiyor.” dedi.

22 Eylül 2022 - 16:30

Yıllar boyunca Buca’nın merkezinde yer alan ve ilçenin mevcut pek çok sorununun kronikleşmesine yol açan cezaevi yıkılarak nihayet ortadan kaldırılmış olsa da kent merkezindeki büyük arazinin nasıl değerlendireceği hâlâ net değil. Bu konuda daha önce, Buca Belediyesi’ndeki meclis toplantılarında defalarca konuşma yapan, belediye meclisinde temsil edilen tüm siyasi partilere konuya ilişkin ortak bir komisyon kurulması çağrısında bulunan CHP’li Merve Doğan, meselenin son durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

“Hançerlemeyi huy edinmişler”

Merve Doğan, “Buca, cezaevinden kurtuldu ama hâlâ rahat nefes alamadı. Çünkü 20 yıldır Türkiye’nin her yerinde nefes alınabilecek tüm yeşil alanları beton yapılarla hançerlemeyi huy edinmiş AK Parti iktidarı, muhalefette olduğu Buca’da da alışkanlıklarını devam ettirmek istiyor. Partilerinin rozetini taşıyan eski başkan Sayın Cemil Şeboy’un döneminde cezaevi alanına ilişkin hazırladıkları plan da niyetlerini ortaya koyuyor. Sürecin şeffaf ilerlemesi gerektiğini defalarca ifade ettik. Ancak ne Buca halkının taleplerini dikkate alıyorlar, ne sivil toplum kuruluşlarını bilgilendiriyorlar ne de dertlerini açık yüreklilikle ifade ediyorlar.” ifadelerini kullandı.

“Buca bizim evimiz”

Buca’daki en önemli gündem maddesinin cezaevi alanı olduğunu ve burası için alınacak kararın kentin geleceğini doğrudan etkileyeceğini vurgulayan Doğan, “AK Parti kadrolarının son dönemde kendi geleceklerinin ne olacağına yoğunlaştığının farkındayız. Seçimin ardından bol maaşlı ballı makamlarını bırakıp gitmek zorunda kalacaklarını bildikleri için tedirginler. Ancak son bir gol atmaya çalışmaktan da geri durmuyorlar. Tekrar tekrar uyarıyorum; Bucalıların en büyük ihtiyacı yeşil alandır. Cezaevi alanının aslına uygun şekilde tamamen yeşil alan olması ve halkın hizmetine sunulması gerekmektedir. Berbat ekonomi yönetimleri nedeniyle sokağa çıkıp halkın ne istediğini soramamaları gayet normal. Ben sürekli sokaktayım, söylüyorum; Bucalılar beton değil yeşil alan görmek istiyor, egzoz dumanı değil oksijen solumak istiyor. Siz gideceksiniz ama hangi partiye olursa olsun oy veren seçmenler Buca’da kalmaya devam edecek. Buca, bizim evimiz. Ankara’dan karar alıp halkın talebine aykırı hareket etmeye kalkarsanız mücadele edeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

“Lafı geveleyip durmayın”

CHP’li Doğan, iktidar temsilcilerinin söylediklerine güvenilmeyeceğinin halk tarafından anlaşıldığını ve bu yüzden Bucalıların sık sık “Bu iş bizim istediğimiz gibi çözülmeli.” sözleriyle kendilerini mücadeleye davet ettiklerini belirterek şu sözleri sarf etti:

“Halkımız son derece haklı. Hangi söylediklerine güveneceğiz? Yangın alanlarını otel için imara açanlar yeşil alan denildiğinde betonu yeşile boyamayı anlayanlar, yani özellikle çevre konusunda saymakla bitmeyecek kadar sabıkası olanlara güven olur mu? Zaten o kadar pervasızlaştılar ki, niyetlerini de açıkça ortaya koyuyorlar. Cezaevi alanı hakkında hiçbir söyledikleri berrak değil. ‘Yeşil alan da olacak.’ diyerek akıllarınca kurnazlık yapıyorlar. Açık konuşun kardeşim! O alanı ne yapmak istiyorsunuz? ‘O da olacak, bu da olacak, biraz da şundan olacak’ diye lafı ağzınızda geveleyip durmayın. Etrafından dolaşmaya gerek yok. Ne istiyorsunuz? Bakın biz söylüyoruz, Bucalı yeşil alan istiyor.”

Bu haber 239 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()