CHP'li Meclis Üyesi Dila Koyurga beraat etti

Karabağlar Belediye Meclis Üyesi CHP'li Dila Koyurga, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, başbakan olduğu 2013 yılında sosyal medya hesaplarından hakaret ettiği iddiasıyla açılan davadan beraat etti.

21 Ocak 2021 - 13:22

Birgün'den Aycan Karadağ'ın haberine göre CHP Gençlik Örgütleri İzmir İl Sekreteri ve Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Dila Koyurga, 7 yıl önce dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilişkin attığı tweetler nedeniyle hakkında açılan davadan Bayraklı Adliyesi 23. Asli Ceza Mahkemesi tarafından verilen kararla beraat etti.

Koyurga, BirGün’e yaptığı açıklamada, “Sabırla bekledik. Vicdanen çok rahattım. Sosyal medya üzerinden linç kampanyası düzenledi. Buna rağmen alnımın akı ile bu süreçten çıktım. Yargının kararı ile şimdi kendimi daha iyi hissediyorum. Bu süreçte bu konu hakkında sürekli konuşuyorlardı. Ben ise sakinliğimi hep korudum. Yargının verdiği karardan sonra bu konu hakkında yorum yapan herkes kendisini Türk yargısının üstünde gördüğünü iddia etmiş olacaktır” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

İzmir’de, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel, 7 yıl önce attığı tweetlerde Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Gençlik Örgütleri İzmir İl Sekreteri ve Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Dila Koyurga hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

Erdoğan’a sosyal medya hesaplarından hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan CHP'li meclis üyesi Dila Koyurga, konutunu terk etmemek şartı konularak adli kontrol ile serbest bırakılmıştı.

Bu haber 581 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()