CHP'Lİ MAHİR POLAT:''CHP İKTİDARA GELMEK İÇİN SABIRSIZLANIYOR''

Can Radyo 'da Gökhan Kafalı 'nın Sunduğu Ege'nin Gündemi Programının Konuğu CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat oldu. Polat:''AKP hükümeti belediye başkanlarımızın hizmetleri altında kaldılar'' dedi.

09 Haziran 2020 - 08:14

CHP yoksul halkın yanında oldu

 

CHP'li belediyelerin çalışmalarını tüm kamuoyu görüyor. Seçimlerden önce sosyal yardımlar kesilecek algısı yaratıldı. Ancak Millet İttifakı'na dahil belediyelerin canla başla çalıştığını gördük. Var güçleri ile çalıştılar. Başta CHP'li belediyeler olmak üzere bu sürecin ana aktörü oldu. Bir dayanışma ile tüm krizlerden çıkmanın mümkün olduğunu gösterdiler. Ekimin hasatın içindelerdi. Yoksul halkın yanında oldular. Başta İzmir Büyükşehir ve ilçe belediyeleri bu sınavı geçtiler.


AKP yurttaşlarımıza ''iban numaramız budur'' dedi

 

Hükümete gelirsek , Türkiye güçlü ama yönetimi güçlü değil.  Yerel yönetimlerin yardımlarına engel olarak Corona sürecinde bile ''Biz bize yeteriz'' kampanyası ile bölmeye çalıştılar. Dünyada güçlü devletler ''Siz evinizde kalın gerisi bizim işimiz'' dediler. Biz yurttaşlarımıza ''iban numaramız budur'' dedik. AKP gibi karanlık bir iktidarda bu paralar nereye gitti bilemiyoruz.

 

Sosyal belediyecilik çok önemli


Bu süreçte insanların yardım çığlıkları ile dolduk. İnsanların ne hale geldiğini gördük. Karşıyaka Belediyesi'nde 65 yaş üzeri için  yardım hattı kuruldu. Sokağa çıkma yasaklarında bu vatandaşların ihtiyaçları varsa bu ihtiyaçlar karşılandı, yoksa hal hatır sormak için devamlı olarak aranıyorlar. Sosyal belediyecilik için çok önemli bir durum. 

Türkiye'de 65 yaş üstü vatandaşlara hijyen paketi gönderecekti ama hala almayanlar var benim anne babam da 65 yaş üzeri. Avrupa'da da bizim ülkemizde de ailelerine karşı kutsal görevlerini yapamadılar. Gençlerin de bu konuda korkuları var. Ben aileme yalvardım, bana bunu yaşatmayın diye. Devletin bu vatandaşlar için tebirler alması lazımdı. Evde otur demekle olmaz. Şeker hastası, obezite hastası vatandaşlarımızın yürüyüş yapmaları gerekiyor. Bilinçli vatandaşlar hepsi hepimizden daha dikkatli olacaklardır. Ama bozuk düzenle çark dönmez. Cumhuriyet değerleri ile yetişen doktorlar olmasaydı nasıl bir durum olurdu bilemeyiz. 

 

Hazine hiç olmadığı kadar tamtakır durumda

 

AKP hükümeti belediye başkanlarımızın hizmetleri altında kaldılar. Engellemeye çalıştılar, yasakladılar. Ancak hepsine karşı iyi mücadele ettiler. Türkiye'nin sağlık ya da ekonomi arasında bir tercih yapması gerekiyordu. Türkiye ekonomiyi seçti. Bizim ekonomi bakanımız ''En büyük meziyetim cumhurbaşkanının damadı olmak'' diyor. Hazine olmadığı kadar tamtakır durumda.
 

Türkiye yönetilmiyor, savruluyor
 

Toplanan yardım paraları kara deliğe gitmiş durumda. Büyük balıklar parayı yuttu. Bu süreçten kurtulmanın tek yöntemi üretime yönelmekti. Ama bir karış bile ekilecek toprak bırakmıyorlar. AKP hükümeti bu stratejik hamleleri yapamadı. Tüm çiftçiyi ekmeye yönlendirerek ihracaatın önü açılabilirdi. Üretim çeşitliliği olacaksa ilaç, aşı gibi sektörlerin desteklenmesi gerekiyordu. Vatandaşına beş tane maskeyi dağıtamayan bir yapıdan Türkiye'nin sıçrama yaşaması mümkün değil. 
Tek adam yönetimden de kaynaklı bir durum. Sokağa çıkma yasağı ilan ediliyor bir gün sonra bir tweet ile ''Kaldırdım'' diyor. Türkiye yönetilmiyor, savruluyor. Bu ülkenin geleceği çalınıyor. Öncelikle yönetim anlayışlarını değiştirmeleri çağrısında bulunuyoruz ama hala 'cambaza bak' anlayışı ile gündem değiştirmeye çalışıyorlar. Baş çelişki düzelmeden diğer çelişkiler ortadan kalkmaz. Öncelikle Covid sürecini atlatmamız gerekiyor sonra üretim, işsizlik ve yoksulluk başlıklarını tartışacağız. Ülkenin geleceği bu anlayışla parlak gözükmüyor.
 

FETÖ'nün AKP'yi hala yönettiği açık


Artık ne yaparlarsa yapsınlar günden güne eriyen bir Cumhur İttifakı var. Ülkeyi yönetemiyorlar savuruyorlar. Deveye demişler neren eğri? Deve demiş nerem doğru ki. 2004'de FETÖ ile kolkola gezen insanlardı. Devlette yükselebilmelerinin kaynağı onlardı. Bir takım şirketleri büyüttüler. Üniversite sınavlarında olanlar.Hala daha FETÖ'nün devam ettiğini düşünüyorum. FETÖ'nün AKP'yi hala yönettiği açık. Cambaza bak oyununun bir başka perdesi ama artık mızrak çuvala sığmıyor. Artık vatandaşlar bunu görüyor.

 

CHP her açıdan seçime hazır
 

Kafalı'nın 'Erken seçim olur mu?' sorusunu yanıtlayan Polat: "Benim gönlümden geçen olmalı. CHP, tüm örgütleri ile bildirgeleriyle hazır. Esnafı gözlüyorum, kapı kapı dolaşıyorum. Her gittiğim yerde esnafın derdini dinliyorum. Bizim 2018 seçim bildirgemizde esnaf bakanlığı vardı. Bugün esnafın buna ihtiyacı var. Bunlar ekonominin itici güçleriydi. Demek ki CHP her açıdan seçime hazır. Ve biz ne söylediysek yapıyoruz. Türkiye'yi geleceğe taşıyacağız. Huzura eriştirmek için, büyüyen demokrasi için, iktidara gelmek için sabırsızlanıyoruz. 
CHP iktidara geldiğinde üretimi, hukuku, adaleti, demokrasiyi, yatırımı destekleyici politikalar uygulandığında ilk 6 ayda değil, 3 ayda rahatlama olacaktır. Türkiye'de kaynak, saray ve etrafındakilere akıyor. Bu kesildikten ve kaynaklar doğru kullanıldıktan sonra ulusumuzun yapamayacağı bir şey yok. Yeter ki fırsat verelim. Bunları yaptıktan sonra gelişmememizin imkanı yok. 

Bu ideolojik ya da siyasal devrim şeklinde değil. Hepimizi farklı yöne yönlendirecek bir devrim olacak. İnsanların neredeyse ışınlanabileceği bir teknolojiye eriştik. Ama bu gelişmelerle çevreyi ve doğayı tahrip etmeye başladık. İnsanlık bu gezegende yaşamak istiyorsa bunları kaybetmemesi gerekiyor. Bizim ülkemizde hem bu anlamda hem de demokrasi adına bir devrim olacak. Atatürk ile 1920'lerde bu devrim yapıldı ve Atatürk'e dayanmayan hiç bir devrim geçerli olamaz. Dolayısıyla bir erken seçim olursa biz daha çok heyecanlanırız'' dedi.

 

Banu Özdemir kurban seçildi

 

İzmir'de camilerde 'Çav Bella' çalınmasına ve Banu Özdemir'in tutuklanmasına değinen Polat:''Faili  bulmakla yükümlü olup da bulmayanlar bunu yapanlardır. Kaç hafta oldu hala bulunamadı. İstediklerinde iğne ile aradıkları olayların faillerini bulurken bunu nasıl bulamıyorlar. Banu Özdemir bu olayda  kurban seçildi'' ifadelerini kullandı.

 

Bu haber 3024 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()