CHP’li Kılıç Esnaf Turunda: “AKP’li Siyasetçiler Pazara Adım Atamıyor”

CHP Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç, CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan ile birlikte Buca’daki sanayi sitelerinde ve Şirinyer pazaryerinde esnafla bir araya geldi. Ednan Arslan’ın beka tartışmalarına yanıt verdiği toplantıda, Erhan Kılıç ekonomik tabloyu değerlendirdi. Vatandaşların çarşı pazar isyanını dile getiren Kılıç, “Çarşı, pazar ziyaretlerinde bunları çok rahat görebiliyoruz. AKP’li siyasetçiler pazara adım atamıyor” dedi.

07 Mart 2019 - 14:29

Cumhuriyet Halk Partisi Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç seçim çalışmaları kapsamında, Buca Otokent Sanayi Sitesi, 6. Sanayi Sitesi’ni ve Şirinyer pazaryerini ziyaret etti. Erhan Kılıç’ın sanayi turuna  CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan ve CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ katıldı. Site yönetimi ve esnaflarla bir araya gelen Erhan Kılıç, toplantıda talep ve önerileri dinledi.

AKP’Lİ SİYASETÇİLER PAZARA ADIM ATAMIYOR
Konuşmasına gündeme dair değerlendirmede bulunarak başlayan Kılıç, “Yerel seçimlere gidiyoruz ama sürekli ülkenin genel durumunu konuşmak zorunda kalıyoruz. Belediye projeleri yerine ülke ekonomisinden, hukuktan, eğitimden konuşmak zorunda kalıyoruz. Çünkü insanların cebi yanmış, canı yanmış durumda. Herkesin kredi borcu var, ithalata dayalı üretime mahkum olmuş esnaf, dolar karşısında belini bükmüş durumda. Kış sebzelerini bile 10 liraya alıyoruz. Bunun ötesinde hukuksuzluk ve keyfilikle ülke yönetilmeye çalışılıyor. Muhalif olan herkesi sindirmeye çalışan bir iktidar var. Bunların tamamını düşündüğünüzde, insanların yerel seçim gibi bir derdi kalmamış. İnsanlar artık AKP’den kurtulmanın yolunu arıyor. Çarşı, pazar ziyaretlerinde bunları çok rahat görebiliyoruz. AKP’li siyasetçiler pazara adım atamıyor, 17 yılda her alanda büyük bir yıkım oluşturdular. Biz CHP’li yerel yönetimler olarak bu durumu tersine çevirmeye kararlıyız” ifadelerini kullandı.

RANT İÇİN DEĞİL, HALK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ
Buca’ya yönelik projelerinden de bahseden Kılıç, “Belediye olarak çöp toplamak, yolları asfaltlamak, park yapmak gibi asli görevlerimizi eksiksiz yerine getireceğiz. Bunun ötesinde Buca’nın her mahallesine eşit hizmet götürerek, mahalleler arasındaki gelişmişlik seviyesini azaltacağız. Buca’da trafik sorununu en kısa zamanda çözüme kavuşturacağız. Büyükşehir belediyemizle de koordineli işler yapıp, Buca’ya metroyu kısa vadede kazandıracağız. Cezaevini en kısa zamanda Buca’nın kalbinden kaldırtıp, trafik sorununa neşter vuracağız. Buca’da ekolojik tarımla ilgili çok önemli projelerimiz var. Köylünün kalkınması ve istihdamın yaratılması için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Kooperatifleşmenin önünü açarak, kadınlarımızın ekonomik hayata katılmalarını sağlayacağız. Buca öğrenci kenti ve öğrenmek için Buca’da kalan öğrencinin, eğlenmek için de Buca’da kalmasını sağlayacak önemli projeler üreteceğiz, bu sayede esnaf kazanacak, hepimiz kazanacağız. İş adamlarının Buca’ya yatırım yapmalarını sağlayacak her türlü çalışmayı yapacağız. Bunu yaparken rant için değil, halk için çalışacağız. Bugün kapı kapı vatandaşlarımızı ziyaret ediyoruz. Bugün vatandaşlarımızı görmezden gelen hükümete sesimizi duyuracağız. Dayanışma ağları kurarak Buca’da krizi yok edeceğiz ” ifadelerini kullandı.

BUCA’DA ERHAN KILIÇ BAŞKAN OLUNCA NASIL BİR BEKA SORUNU OLUŞABİLİR?
Toplantıda Kılıç’tan sonra söz alan CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan  gündeme dair değerlendirmede bulundu. Arslan, ”Memleketi 17 yılda tanzim satışlarına mahkûm hale getirdiler. Bu memlekete taş diksen adam olur biz 10 liraya domates yiyoruz. Baktılar elden bir şey yapamıyorlar, hemen beka sorunu var demeye başladılar. Trakya’da CHP’li belediyeler var, İzmir’de CHP’li belediye var. Peki beka sorunu var mı? Ne alaka kardeşim, Buca’da Erhan Kılıç başkan olunca nasıl bir beka sorunu oluşabilir? Bu ülkede beka sorunu varsa yandaşlar için var, dolarla köprü yapanlar için beka sorunu var. Namusuyla çalışan arkadaşlarımız için beka sorunu yok. Bu iktidarı durdurmak gerekiyor ve bu da yerel seçimlerden geçiyor.Bu ülkede artık hukuk düzeni yok, bizim elimizde medyamız da yok, her şeyi söylüyoruz ama sesimizi ulusal düzeyde duyuracağımız yer yok. Bir partinin genel başkanına trilyonluk tazminatlar açılır mı? Muhalefeti de bu şekilde yok etmek istiyorlar” diye konuştu.

2019/03/2019-03-07-14-32-04.jpg
2019/03/2019-03-07-14-32-07.jpg
Bu haber 1101 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()