CHP'li Fatih Gürbüz Seçim Bildirgesini Açıkladı

Millet İttifakı'nın CHP'li Foça Belediye Başkan Adayı Fatih Gürbüz, 31 Mart yerel seçimleri için hazırladığı bildirgeyi açıkladı.

12 Mart 2019 - 12:30 - Güncelleme: 12 Mart 2019 - 16:33

Kente nasıl hizmet edeceğini,  yönetim anlayışını, nasıl bir Foça düşlediklerini, balıkçılık, tarım ve turizme dair neler yapılacağını, çocuklar, kadınlar ve engellilere yönelik projelerini, spor alanında neleri hedeflediklerini, küçük esnafın nasıl kalkındırılacağını, merkezin yanı sıra Büyükşehir Yasası'yla mahalleye dönüşen köy ve beldeler için hangi yatırımların planlandığını açıklayan Foça Belediye Başkan Adayı Fatih Gürbüz, "Kaliteli, tarihi dokuya ve doğaya saygılı butik kentimizin; katma değeri artacak, gençlerimize yeni iş kapıları açılacak, hep birlikte kazanacağız, güzel günler göreceğiz, hem bugününe, hem yarınına, Foça’mıza sahip çıkacağız" vaadinde bulundu.

 

Hoşgörülü, saygılı ve saygın, hakça paylaşan, şeffaf, hesap veren, dürüst, adil, tarafsız, dinleyen, katılımcı, çözüm üreten, bilimsel bakan, planlayan, aş iş yaratan, ulaşımını, altyapısını çözen, tarihine, kültürüne, sanatına, doğasına, balıkçısına, çiftçisine, emekçisine, esnafına, kadınına, çocuğuna, gencine, Foça’ya sahip çıkan, sevgiyle, aşkla, hep birlikte yöneten, halkçı ve sosyal belediyecilik için geldiklerini belirten Foça Belediye Başkan Adayı Fatih Gürbüz, seçim bildirgesini şöyle sıraladı: 

 

"YÖNETİM HEP BİRLİKTE!

-Etkin bir Belediye Meclisi olacak.

-Etkin bağımsız bir Kent Konseyi’ni siz kuracaksınız, biz danışacağız. Kent Konseyi'nde, Kentimizin tüm bileşenleri yer alacak.

-Cep telefonlarınızda ücretsiz indirilen aplikasyonlar aracılığıyla doğrudan katılımı sağlayacağız

-Anketler yapacağız, önerilerinizi alacağız, şikayet-ihbar hattı olacak. Kentimize ait tüm bilgilere ulaşabileceksiniz.

-Hesap veren, şeffaf belediyeciliği internet üzerinden gerçekleştireceğiz. Belediye bütçesi, projeler, planlamalar, kararlar, harcamalar yayınlanacak.

Yörelerimizi yerinden yönetim yapısına dönüştürmek amacıyla kendi bağımsız meclisleri için teşvik edeceğiz.

Çocuk Belediyesi, Gençlik ve Kadın Meclisleri kuracağız. Yeni Foça, Bağarası, Gerenköy’de Belediye Temsilcilikleri açacağız.

 

NASIL BİR FOÇA DÜŞLÜYORUZ?

-Önce bir belediyenin asli görevi: Foça’yı tertemiz bir kent yapacağız.

-Tüm yaşam alanlarımızı; havamızı, toprağımızı, sularımızı kirletilmesine izin vermeyeceğiz.

Enerji elde etmenin birçok yolu var. Ancak, başka Foça yok. Özellikle Aliağa sanayi bölgesi kaynaklı; turizmi, tarımı, doğayı, insanımızı tehdit eden ağır sanayi tesisleri ve cüruf alanları ile mücadele edeceğiz. Toplumsal muhalefetin örgütlenmesine ve bu konuda çalışan STK’lara destek vereceğiz.

 

-Tüm dünyanın çok itibarlı Citta Slow (Sakin Şehir) uluslararası örgütlenmesine katılıp, kriterlerine uyacağız. Bu hem bizim yaşam kalitemizi arttıracak, hem de kentimize turizm açısından gelir kaynağı olacaktır. Bu konuda en büyük destekçimiz Türkiye Citta Slow Koordinatörü, Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Tunç Soyer olacaktır. Ayrıca Slow Food hareketini de desteklemeye devam edeceğiz.

-Kamusal tüm uygun alanlarda Yenilenebilir Enerji üreteceğiz. Pazaryeri, otopark çatılarını güneş panelleriyle donatacağız. Enerji Kooperatifleri kurulmasına destek vereceğiz.

 

BALIKÇILIĞIMIZ:

-Denizimizi, balığımızı, doğamızı koruma ve yarınlara taşıma için her türlü önlemi alacağız.

-Foça’nın büyük, küçük, amatör, profesyonel Balıkçılarımızı, Su Ürünleri Kooperatifimizi, sürdürülebilir avlanma esaslarına göre destekleyeceğiz. Balığımızı ve balıkçılarımızı yaşatacağız. Onlarsız Foça da olmaz.

-Foça’mızın sembolü Akdeniz Foku’nu hem koruyacağız hem de tanıtacağız.

-Foça’mızı Akdeniz Foku ile dünyaya duyurup bir turistik çekim alanı yaratacağız. Bu amaca hizmet etmek için Rastgele Balıkçılık Festivalleri’ne devam edeceğiz.

-Teknelerimize Foça ve Yeni Foça’da Modern Çekek Yerleri kazandıracağız.

TARIMIMIZ:

-Foça'nın yerel değerlerine sahip çıkıp bir Gurme Kent yaratmaya çabalayacağız.

-Foça karası üzümü ve şarabını, zeytin ve zeytinyağını, yoğurdunu, organik tarım ürünlerini ve tohum takasını destekleyeceğiz.

-Bağarası ve Gerenköy’ümüzde tıbbi aromatik ürünlerin ve katma değeri yüksek ve mamul ürün olabilecek bitkilerin yetiştirilmesi ve pazarlanması ve kooperatifleşmesi için destek vereceğiz.

-Kozbeyli’de ulaşım sorununu belediye ve taşıma kooperatifleri ile birlikte çözeceğiz. Pazar köy meydanında kurulacak ve misafirlerimize pazara yakın otopark yapılacaktır.

-Yeni Foça, Gerenköy, Bağarası, Yeni Bağarası,Ilıpınar, Kozbeyli, Kocamehmetler ve Yeniköy’ün tarım üretim ve ova yollarını asfaltlayacağız.

-Düğün Salonu ve Kültür Merkezi olmayan köyümüz kalmayacak.

-Yeniköyü, Kozbeyli’yi Ilıpınar’ı Gurme turizminin yeni adresleri yapacağız.

-Tüm şehir yasası ile Foça’nın eski köyleri şimdinin yeni mahallelerinde yerleşim yerlerinin içinde kalan hayvancılık faaliyetleri sınırlandırıldığından; Bağarası’nda Işıklar Mevkii’nde Yumruk Kayalarda, Yeni Bağarası’nda Killik Mevkii Değirmentepe’de, Gerenköy’de Yapalak Mevkiinde, Organize Hayvancılık Merkezleri oluşturacağız.

-Gediz nehrinin kirliliğine son vermek için başta İzmir Büyük Şehir Belediyesi olmak üzere tüm muhataplarını çare üretmeye davet edeceğiz.

-Türkiye'nin örnek kooperatifi Bağarası Köy Kalkınma Kooperatifini model alarak diğer köylerimizde de olması için destek vereceğiz.

-Bağarası’nda atıl bir vaziyette bulunan Kurutma tesisini, Yem Üretme-Karıştırma-Paketleme Tesisi haline getireceğiz.

-Çiftliklerin yem ihtiyaçlarını gidermesi için Bağarası Köy Kalkınma Kooperatifi ile birlikte çalışacağız.

-Köylerimizdeki büyük, küçükbaş hayvan atıklarının bertarafında biogaz enerji tesisleri yapılmasını destekleyeceğiz.

 

TURİZM:

-“4 Mevsim Turizmi” gerçekleştirmek zorundayız.

-5000 yıllık Foça’nın, kardeş şehirleriyle (NeoFokai, PaleoFokai ve Marsilya) arasındaki bağların yeniden güçlendirilmesi için çalışma yapacağız.

-İngiliz Burnu’nda ihale aşamasında olan projeye sahip çıkacağız. Foça’mıza renk katacak doğal bir alan, yarım ada içinde; yürüyüş yolları, kır kahvesi, yelken kulübü ve bisiklet istasyonu olacak.

-Foça’nın tüm çehresini değiştirecek, zenginleştirecek, Arkeopark Projesine sahip çıkacak ve Foça’ya bir Açıkhava bir de kapalı Arkeoloji Müzesi kazandıracağız.

-Foça’mız hakkında sözlü tarih çalışmalarını destekleyeceğiz.

-Foça Tarihi Yol Projesi’ni hayata geçireceğiz.

-Foça ve Yeni Foça’daki Yel Değirmenlerini restore edeceğiz.

-Taş evlerimizi, kentsel sit kararlarına uygun olarak taş ev restorasyonlarını kolaylaştıracağız. Kentsel sit alanında tescilli olmayan yapıların ruhsatlarının belediye tarafından verilmesini sağlayacağız.

-Foça’daki kaliteli yatak sayısını artırmak, ev pansiyonculuğu ve butik otellerin çoğalması için destek olacağız.

-Yeni Foça - Foça arasında bilimsel bir projelendirmeyle, gemi, uçak batığı gibi yapay resifler oluşturup, hem balık üreme alanları hem de su altı dalış alanları oluşturacağız.

-Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile deniz taşımacılığının geliştirilmesi Foça-İzmir seferlerinin tüm yıla yayılması için çalışacağız.

-Midilli – Foça seferlerini tekrar başlatmak için çalışacağız.

-Foça’ya en yakın liman olan Pulomari Limanına feribot seferleri ile yolu kısaltıp cazip hale getireceğiz. Midilli’de Turizm Acentası açıp ortaklaşa seferler düzenleyeceğiz.

-İç Fener bölgesini turistik bir çekim alanı haline getireceğiz. 300 yıl öncesine ait Yel Değirmenlerini, aynı yerlerinde tekrar Foça’mıza kazandıracağız.

-Foça’mızda yaşayan deniz canlılarını çocuklarımıza gösterebileceğimiz bir Akvaryum inşa edeceğiz.

-Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’den Foça’da bir Kongre Sarayı olacağının sözünü aldık.

-Foça'nın bir Sanat Kenti olarak da anılması için çaba göstereceğiz. Foça’da yaşayan sanatçılarla bir araya gelerek ortak akılla hareket edeceğiz.

-Hediyelik eşyaların özgün olması için tasarımlarında sanatçılarla işbirliği yapacağız, üretimini özendireceğiz.

-Bir Phokaia Gemisi (pentekonter) inşa ettireceğiz ve müze gemi olarak sergileyeceğiz.

-Foça hakkında inceleme, kitap, yayın, sempozyum ve bildirilerini özendireceğiz ve bir Foça Kent Kütüphanesinin ilk adımlarını atacağız.

-Türkiye'nin, İzmir’in Çocuk Köyü’nü Foça’da kuracağız.

-Foça ve Yeni Foça sahilinde, seyyar WC ve duşlar koyacağız.

-Bisiklet yolları, park yerleri, kiralama istasyonları ile Foça’yı bisiklet dostu bir kent yapacağız.

-Fransız Tatil Köyünün eskiden olduğu gibi Foça Turizminin lokomotifi olması için destek vereceğiz.

-Gerenköy Kilise Tepesini ayağa kaldırıp, hem Gerenköylü yurttaşlarımıza, hem de misafirlerimize bir köy kır evi kazandıracağız.

-Festivallere 3 ana hedef amaçlayarak bakıyoruz: Yörelerimizi tanıtmak, reklamını yapmak. Köylerimiz, tarım odaklı. Yeni Foça, çevre ve doğa odaklı. Foça, balıkçılık ve turizm odaklı olacak.

-Yoğun sezonun olmadığı zaman yapıp kentimize hareket getirmek.

-Halkımıza Misafirlerimize turistik bir çekim alanı yaratmak.

-Küçük esnafımızı, pazar esnafımızı ve yerli üreticilerimizi büyük zincir marketlerine karşı destekleyeceğiz. Tarladan-sofraya aracısız ürün akışını sağlayan yollar açacağız. Haftanın 7 günü açık pazar yerleri kuracağız.

-Foça’nın merkezi hariç tüm tüm beldelerinde İçme Suyu Hattımız yenilenmiş sıra Foça Merkeze gelmiştir. Bu konuda tüm izinler alınmış hazırlıklar bitmiştir. Çok yakın bir zamanda içme suyu hattımızı bitirip, içme suyu arıtma tesisi inşası ile suyumuzu çeşmelerimizden içebileceğiz.

-Bağarası pazar yerimize; yer altı otoparkı olan ve çatılarının güneş panelleriyle donatılacağı örnek bir pazar yeri yapacağız

-Kentimizi yeşille buluşturacağız. Her boş gördüğümüz yere çeşit çeşit verimli bitkiler (karbon emisyonuna karşı) ağaçlar yetiştireceğiz. Bu konuda Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesiyle birlikte çalışacağız.

-Sinekle mücadele Gediz bölgesinden başlayarak tüm bölgede doğru zamanda ilaçlama yapacağız.

-Sokak hayvanlarımızı kısırlaştıracağız, aşılayacağız. Sadece halk sağılığını tehdit eden dostlarımızı rahatça gezebileceği Ilıpınar’da büyük bir arazide yapacağımız Doğal Yaşam Park’ında konuk edeceğiz. Ayrıca, özellikle yazlıkçı yurttaşlarımızın edindikleri kedi köpeklere takip çipleri takıp, terk etmeleri durumunda yaptırım uygulayacağız.

-Hiçbir yurttaşımıza din, dil, ırk, mezhep ayrımcılığı asla yapmayacağız. Ancak, çocuklarımıza gençlerimize kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yapacağız.

-Kadın Dostu Kentler üyesi olacağız.

-Çocuk Belediyesi kuracağız.

-Kadın Çocuk Ve Gençlik Merkezi kuracağız.

 

Eğitim ve spor alanlarıyla, 100 kişilik küçük, çok amaçlı tiyatro ve sinema gösterim alanıyla, resim, müzik, el sanatları, yaratıcı drama atölyesiyle, psikolojik danışma merkeziyle, Meslek Akademisi adı altında özellikle turizm ve diğer iş kollarında çalışan gençlerimize eğitim vereceğiz. Her beldemize bunları planlamakla beraber, ilk olarak Yeni Foça’da eski Belediye Binasını restore edip başlayacağız.

 

-Sporu sadece kendi çocuklarımız ve gençlerimiz için organize edeceğiz. Spor futbolla sınırlı kalmayacak. Özellikle su sporları, yelkencilik alanında eğitimler ve imkanlar sağlayacağız.

-Yeni Foça’nın can damarı Tarihi Çarşısını, İzmir Caddesini esnafımıza danışarak yeniden düzenleyecek bir proje ile restore edeceğiz, gece pazarını tekrar açıp, modern bir pazar yeri kazandıracağız. Gencelli Sahil Şeridini düzenleyip, denize girilebilir hale getireceğiz. 24 saat açık bir Sağlık Kabini belediye olarak hizmete açacağız. Yeni Foça’lı yurttaşlarımız bir iğne, pansuman yaptırmak için Aliağa ya da Foça’ya gelmek zorunda kalmayacaklar.

-Yeni Foça’da kıyı şeridi ve koylar, sahiller halka açık olacak, sahildeki şezlongların düzenine esnafımız ve halkımızla birlikte karar vereceğiz.

-Özellikle Gencelli bölgesinde, Dere Islah Çalışması İZSU işbirliği ile derhal çözüme kavuşturacağız.

-Gerenköy’ümüze ışıklandırılması ile, peyzajı ile örnek bir meydan kazandıracağız.

-Gerenköy Kalkınma Kooperatifine tarımsal ürünlerin çoğaltılması ve son ürün haline getirilmesi, pazarlanması için destek olacağız. Örneğin; Gerenköy’ün ünlü domatesleri için bir salça fabrikası kurulmasına destek vereceğiz.

-Kocamehmetler köyümüze ESHOT otobüsünü mutlaka getireceğiz.

-Engellilerimize engel olmayacağız. Kentimizdeki tüm engelleri kaldıracağız. Hayatlarını kolaylaştıracağız.

-Köylerimizdeki taşımalı eğitimin sorunlarını çözeceğiz.

-ESHOT ve Foça otobüslerinin uyumlu çalışmasını sağlayacağız."

Bu haber 954 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()