CHP’li belediye meclis üyesi Dila Koyurga adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

İzmir Karabağlar Belediyesi meclis üyesi Dila Koyurga, yedi yıl önce paylaştığı tweetler nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret suçlamasıyla gözaltına alınıp mahkemeye sevk edilmişti.

27 Mayıs 2020 - 19:37

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Dila Koyurga’nın adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını duyurdu.

Yücel’in açıklaması şöyle:

  • 7 sene önceki sosyal medya paylaşımları nedeniyle ifadeye çağırılan Karabağlar Meclis Üyemiz Dila Koyurga adli kontrol tedbiri uygulanmak suretiyle serbest bırakıldı.
  • Ekonomik krizi, işsizliği ve ülkenin sorunlarını çözmeye çalışmak yerine, o tarihte 17 yaşında olan bir kız çocuğunun 7 sene önceki tweetleriyle uğraşarak siyaset üretmeye çalışmak, iktidarın ülkeyi yönetmekteki aczini gösteriyor.
  • Hukukun üstünlüğünü savunan bir siyasi anlayış olarak küfür ve hakaret dilini asla tasvip etmeyiz ve normalleştirmeyiz. Hukuki süreç kendi mecrasında yürür.
  • Ancak trol ordusuyla yargının manipüle edilmesine, insanların hedef gösterilmesine, sosyal medya kazıcılığı ve cadı avcılığı yaparak topluma kin, nefret ve düşmanlık tohumları ekenlere de izin vermeyeceğiz.

Bu haber 1154 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()