CHP’li Beko, o ilçe milli eğitim müdürünü Bakan Selçuk’a sordu

Bu kişi memur mu yoksa siyasi iktidarın temsilcisi mi?

10 Ağustos 2020 - 10:18

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Ayasofya’nın cami statüsüne geçirilmesinin ardından tartışmalara neden olan bir paylaşımda bulunan Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlanması için soru önergesi verdi.

Beko verdiği önergede; “İzmir ili Bergama İlçesi Milli Eğitim Müdürünün Cumhuriyet’e ve değerlerine yönelik açık saldırıları sürmektedir. Son olarak Lozan Antlaşması ile ilgili çirkin ve kabul edilemez ifadeleri kamuoyunun gündemine yansımıştır. Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürünün açıkça suç teşkil eden bu açıklamaları nedeniyle bakanlığınız tarafından her hangi bir soruşturma açılmış mıdır? Açılmadıysa bu durumun sebebi nedir? ” ifadelerini kullandı.

Beko önergesinde ayrıca, “Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü, Türkiye Cumhuriyetinin Milli Eğitim Bakanlığının bir memuru mudur yoksa Siyasi iktidarın bir temsilcisi midir?” diye sordu.

NE OLMUŞTU?

İzmir Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz, "Pek fazla Cuma mesajı atmam. Ama bu Cuma başka Cuma. Bu milletin bu minareler gibi dimdik ayakları üzerinde dikilmesi iradesi gösterdiğinin sembolik ifadesidir Ayasofya’daki Cuma. Bize dayatılan Lozan kilidinin bir maddesini daha çöpe attık. Darısı diğer maddelerin… Hutbeler devletin bağımsızlığının ifadesidir. Kölelere Cuma farz değildir. Cuma özgür birey ve toplumlar içindir. İşte bu yüzden bu Cuma başka Cuma. Mübarek ve daim olsun." ifadelerini kullanmıştı.

Beko’nun Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi şöyle:

İzmir ili Bergama İlçesi Milli Eğitim Müdürünün Cumhuriyet’e ve değerlerine yönelik açık saldırıları sürmektedir. Son olarak Lozan Antlaşması ile ilgili çirkin ve kabul edilemez ifadeleri kamuoyunun gündemine yansımıştır.

1. Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürünün açıkça suç teşkil eden bu açıklamaları nedeniyle bakanlığınız tarafından her hangi bir soruşturma açılmış mıdır?

2. Açılmadıysa bu durumun sebebi nedir?

3. Uzun süredir aynı yönde devam eden açıklamaları nedeniyle bu kişiye daha önce ceza verilmiş midir? Verilmiş ise bu kişi nasıl hala aynı görevde kalabilmektedir?

4. Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü, Türkiye Cumhuriyetinin Milli Eğitim Bakanlığının bir memuru mudur yoksa Siyasi iktidarın bir temsilcisi midir?

2020/08/2020-08-10-10-19-53.jpg
2020/08/2020-08-10-10-19-58.jpg
Bu haber 1891 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()