CHP'li Beko, atanamayan odyometristlerin sorunlarını Meclis'e taşıdı

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Sağlık Komisyonu Üyesi Kani Beko, odyometri bölümü mezunlarının işsizlik sorununun çözümlenmesi ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.

14 Ocak 2021 - 10:44 - Güncelleme: 14 Ocak 2021 - 19:05

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Sağlık Komisyonu Üyesi Kani Beko, odyometri bölümü mezunlarının işsizlik sorununun çözümlenmesi ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.

Başka sağlık çalışanlarının odyometristlerin yerine çalıştırılması sorununa değinen CHP’li Beko ‘’Ülkemizde her yıl binlerce mezun veren odyometri bölümü mezunu olan odyometristlerin görev alması gereken servislerde maalesef  başka sağlık çalışanlarına görev verilmekte ve asıl konuyla ilgili yetişmiş olan odyometristler açıkta kalmaktadır. Sağlık Bakanlığının son yıllarda sağlık personeli alımlarında odyometrist atamaları diğer sağlık bölümlerinin gerisinde kalmaktadır. Mezun sayısının giderek artması, alımların az olması ve yanlış istihdam sonucu odyometristler işsizlik sorunu yaşamakta ve mağdur edilmektedir. Önemli olan üniversite açmak değil, binlerce mezuna aynı zamanda iş imkânı sağlayabilmektir” diye konuştu.

 

YETERSİZ ATAMANIN NEDENİ NEDİR?

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması istemiyle TBMM’ye sunduğu soru önergesinde şu sorulara cevap istedi:  Odyometri bölümü mezunlarının toplam sayısı ne kadardır? Geçtiğimiz yıl bu mezunlardan kaçının ataması yapılabilmiştir? Bu alanda yetersiz atama yapılmasının sebebi nedir? Yıllık odyometrist ihtiyacı ne kadardır? Bu ihtiyacın yüzde kaçı ilgili alan mezunları tarafından karşılanmaktadır? 2021 yılı için bu alanda öngörülen kadro sayısı ne kadardır? Yetersiz atama nedeniyle odyometristler yerine diğer sağlık çalışanlarının bu alanda görev yaptıkları bilgisi doğru mudur? Eğer doğruysa bu durum hastalar açısından bir risk yaratmaz mı?

Bu haber 739 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()