CHP’li Beko, Annelerin Mağduriyetini Meclis’e Taşıdı

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, sigorta öncesi doğum borçlanması bekleyen annelerin sorununu Meclis gündemine taşıdı. Sorunun annelerin kanayan yarası olduğunu belirten Beko, sigortalı olmadan erkeklere tanınan askerlik borçlanmasının sigortalı olmadan doğum yapan kadınlara da doğum borçlanması olarak verilmesinin bir hak olduğunu vurguladı.

22 Şubat 2019 - 14:35

Sigorta öncesi doğum borçlanması bekleyen annelerin sorunlarını Meclis gündeminde söz alarak dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko, kadınların mağduriyetinin giderilmesinin Meclis’in asli görevlerinden biri olduğunu belirterek ivedilikle bir yasa çıkarılmasını talep etti. CHP’li Beko, ülkenin içinde bulunduğu krizin emeklilik için bekleyen kesimleri daha da mağdur ettiğini belirterek şunları dile getirdi: “Ülkeyi ağır bir krize sürükleyen AKP iktidarının, seçim öncesi panikle ucuz gıda için seyyar tanzim noktaları kurduğunu ve adeta karne ile, kota ile satış yaptırdığını görüyoruz. Bu kış şartlarında yurttaşımızı açlığa, kuyruklara mahkum bırakan bir iktidar söz konusu. İşte bu kriz ortamında emeklilik için iki gurubun talepleri söz konusudur. Bunlardan ilki çalışma hayatına atıldıktan sonra mevzuat değişiklikleri nedeniyle emeklilik tarihleri ileri bir tarih olarak yeniden belirlenen emeklilikte yaşa takılanlar grubu. Bir diğeri ise çalışma hayatına başladıktan sonra yapılan doğumlara tanınan borçlanma hakkının SSK öncesi doğum borçlanması hakkına dönüştürülmesini isteyen grup. ”

 

ASKERLİK BORÇLANMASI GİBİ DOĞUM BORÇLANMASI DA DÜZENLENMELİ

 

Erkeklerin sigortalı olmadan önce askere gitmeleri durumunda askerlik borçlanması yapabildiklerini ancak kadınların bu haktan, sadece doğumdan önce sigortalı olmaları durumunda yararlanabildiklerini hatırlatan CHP Milletvekili Beko, “Bu durum kadınlarımızda mağduriyete neden oluyor. Bu konu sürekli dile getirildiği halde meclisten bir türlü geçirilmiyor. Kadınların da sigortalı olmadan önce yaptıkları doğumlarını borçlanabilmesi ve sigortalılık sürelerinin borçlandıkları süre kadar öne çekilmesi en doğal haklarıdır. Meclisimizin bu konuda hassasiyet göstermesini ve kadınlarımızın bu mağduriyetine bir son verilmesini talep ediyoruz. Genel Kurul aracılığıyla da bu iki önemli konuda bir çözüm üretilmesini ve bu haksız uygulamanın son bulmasının gerekliliğini bir kez daha vurgulamak istiyorum” diye konuştu.

 

Bu haber 942 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()