CHP'li Başarır: Otoyol ihalesi, yandaş şirketlerden teklif gelmediği için mi ertelendi?

17 Ağustos'a ertelenen Çeşmeli-Taşucu otoyol projesinin ihalesiyle ilgili açıklamada bulunan CHP’Lİ Ali Mahir Başarır, “Yetkililer ilk ertelemede teklif yok gerekçesini ortaya koymuşlardı ancak yapılan bu son ertelemede hiçbir gerekçe dahi ortaya koymadılar. Söz konusu Çeşmeli- Kızkalesi projesinin ihalesi de kapalı zarf usulü ile yapılacak. Bu son erteleme, iktidarın yandaş şirketlerinden teklif gelmediği için mi ertelendi?” diye sordu.

26 Temmuz 2021 - 17:50

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Çeşmeli-Taşucu otoyol projesinin ihalesinin ikinci kez ertelenmesiyle ilgili açıklama yaptı.

“Daha önce ihale tarihi 13 Temmuz’a ertelenen Çeşmeli- Taşucu otoyol projesinin Çeşmeli- Kızkalesi kesimi şimdi de 17 Ağustos tarihine ertelendi. Biz daha önce yapımı yılan hikâyesine dönen Çukurova Bölgesel havalimanı projesinde de bu senaryoları yaşadık. Artık bu tür ertelemelere şaşırmıyoruz” diyen Başarır, son ertelemeyle ilgili hiçbir gerekçenin sunulmadığını belirtti.

Başarır, “Yetkililer ilk ertelemede teklif yok gerekçesini ortaya koymuşlardı ancak yapılan bu son ertelemede hiçbir gerekçe dahi ortaya koymadılar” dedi.

“Söz konusu Çeşmeli- Kızkalesi projesinin ihalesi de kapalı zarf usulü ile yapılacak. Bu son erteleme, iktidarın yandaş şirketlerinden teklif gelmediği için mi ertelendi? Yoksa başka bir nedenle mi ertelendi?” diye soran Başarır, bir yetkilinin bu durumu açıklaması gerektiğini kaydetti.

“AVRO ÜZERİNDEN GARANTİ, AKIL ALIR GİBİ DEĞİL”

CHP’li Başarır sözlerine şöyle devam etti:

“Yap-İşlet-Devret modeli ile ihalesi yapılacak olan Çeşmeli-Kızkalesi kesimi için 45 bin araç geçiş garantisi verileceği, yapım süresi dahil 16 yıl işletme süresi olduğu ve garantiye esas para biriminin de avro olacağı söylenmekte. Avro üzerinden garanti para verilmesi akıl alır gibi değil. 2018 Haziran seçimlerinde “24'ünde bu kardeşinize yetkiyi verin, ondan sonra faizle, şunla bunla nasıl uğraşılır göreceksiniz” diyenler halkı kandırmaktan başka bir şey yapmadılar. 2018 seçimlerinin üzerinden 3 yıl geçti. 25 Haziran’da 1 avro 5.40 TL iken bugün 1 avro 10 TL’nin üzerinde. Mevcut siyasi iktidar, halktan toplanan vergilerle oluşturulan bütçeyi, ne yazık ki halka dağıtmak yerine yandaşlara dağıtmakta ısrarcı tavrını sürdürüyor.”

Bu haber 322 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı
Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()