CHP Konak İlçe Gençlik Kolları yeni bir sosyal projeye daha imza attı

2019 yılı TÜİK verilerine göre çocuk işgücünün 5-17 yaş arası grubunda 720 bin. Hem bunu dile getirmek hem de çocuklara bu soğuk havalarda kullanmaları amacıyla bere ve eldiven hediye etmek için alana indiler.

26 Ocak 2021 - 15:55

       Konaklı kadın emekçilerin el emeklerini satışa çıkarıp ev ekonomilerine katkı sağladığı eldiven ve berelerden satın alan Gençlik Kolları, bunları sokaklarda çalışmak zorunda kalan çocuklara dağıttılar.

        Dağıtım sonrası açıklama yapan Konak Gençlik Kolları Başkanı Okan Uslu “ Çocuk işçilik adı altında çocuk istismarı yapılıyor. Çocuklar en güzel yaşlarında, elleri kalem ve oyuncak tutması gerekirken ışıklarda, sokaklarda tehlikelerin ortasında evlerine katkı koymaya mecbur bırakılıyor. Ülkemizde ve Dünyada yaşanan koronavirüs salgınında dar gelirli ailelerin ekonomilerini ekstra zor duruma düşürmüştür. 2019 TÜİK verilerininde içinde bulunduğumuz sene içerisinde tekrarlandığında çocuk işçilerininde sayısını ne kadar bu duruma üzülsekte artışını gözlemleyebileceğiz.

         İktidar bu dar gelirli ailelere ve çocuklara yeterli olanakları sağlayıp, yeterli maddi destekleri sağlanabilirse bu çocuklarımızda bu işleri yapmak zorunda kalmayacaklar.

         Bizde Konak Gençlik Kolları olarak sokaklarda çalışmak zorunda olan çocuklarımıza yaşadığımız mevsim şartlarından korunabilecekleri “ Miniklerimiz üşümesin” diyerek bere ve eldiven dağıtımı sağladık.

         İlçe Başkanlığımız ile birlikte sosyal projeleri gerçekleştirmeye ve ihtiyaçlı ailelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”

Projemize katkı sağlayan yönetim kuruluma, proje , eylem etkinlik ve basın komisyonlarımıza. Genç meclis üyelerimiz Sibel Hür ve Orçun Altanhan’a teşekkür ederim.

Bu haber 385 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()