CHP Karşıyaka'da İtiraz ve Kınama

CHP Karşıyaka Gençlik Kolları’nın Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde 1 Şubat’ta yaptığı kongrenin yankıları sürüyor.

06 Şubat 2020 - 15:17

CHP Karşıyaka Gençlik Kolları’nın 1 Şubat’ta gerçekleştirdiği kongreyi mevcut gençlik kolu başkanı Burak İnanır 179 oy alarak kazanmıştı.177 oy alarak seçimi kaybeden Özenç Kalkan ise usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla seçimin iptal edilmesi için itirazda bulundu. 

Mükerrer İmza Atıldı

CHP Karşıyaka Gençlik Kolu Kongresi’nde başkan adayı olan Özenç Kalkan 2 oy farkla kaybettiği seçimde  mükerrer imza atıldığı iddiası ile ilçe ve il başkanlıklarına seçimin iptal edilmesi için itirazda bulundu. İtiraza istinaden yapılan değerlendirme sonucu itirazlar reddedildi.

Gözler Genel Merkezde 

CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı ve CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından reddedilen itirazlar sonrası Özenç Kalkan konuyu CHP Genel Merkezi’ne taşıdı.

İnanır’dan Açıklama

CHP Karşıyaka İlçe Gençlik Kolu Başkanı Burak İnanır iddialar ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.İnanır'ın açıklaması şöyle;

Geçtiğimiz hafta yaptığımız gençlik kolları seçiminden sonra çeşitli yazılar, eleştirmeler ve karalamalarla seçim sonucuyla ilgili şaibe yaratılmaya çalışılmış, sonuçların tarafımızca haksız kazanç gösterilip bizlerin parti ahlakına yakışmayacak şekilde seçimi sonuçlandırdığımıza kadar yazılar meydana gelmiştir. Bugüne kadar gerek partimizin zarar görmemesi gerek yersiz bir polemik çıkarıp yakaladığımız genç jenerasyona zarar vermemek adına bir açıklama yapmadık. Ancak bizlere; durum mağdur edebiyatı yaratarak kendilerini iyi gösterme çabası gibi durumlarına getirmeleri ve sizlerin bakışında bize yapılan ithaflara bir cevap verme zorunluluğu doğmuştur. İnanın çocuklar dediğimiz zaman temiz bir neslin, ‘ben ne olacağım’ diye değil, ‘vatan ne olacak’ diye sokağa çıkmasını ve Cumhuriyet Halk Partisi saflarında örgütlenerek iktidar yolunda büyük dalgalar yaratmasını hedefledik. Asla bir parti büyüğümüzü kötüleyecek ve sosyal medya da karşı zihinlerin eline yalan yanlış kozlar verecek hareketlerde bulunmadık. İtiraz en doğal haklarıdır. Ancak yapılan itirazlar sosyal medya üzerinde tartışılmayıp keşke parti içerisinde kalsaydı. Genel Merkez’in alacağı her karara saygı duyuyoruz. Kurultay süreci bittikten sonra parti disiplininin dışına çıkan arkadaşlar için yasal sürecin takipçisi olacağız. Hazirun o günde defalarca sayılıp incelenmiştir. İki tarafında gözlemcisi olduğu divan, tutanakları imzalamış gerek şahsım gerek rakibim Özenç Kalkan sahnede bu süreci yakından takip etmiştir. Hazirun’un fotoğrafında da görüldüğü üzere isimlerin karşısındaki imzalar boştur. İddialar asılsızdır. Kişisel hırslar için partinin yıpratılmasını esefle kınıyorum.Kaynak: Başkan İnanır’dan o iddialara tepki! "Esefle kınıyorum." 

Gençlerden Şener Akdemir’e Tepki

Öte yandan 1 Şubat’ta gerçekleşen CHP Karşıyaka Gençlik Kolları Kongresindeki divan kuruluna ve divan başkanı eski milletvekili adayı Şener Akdemir’e  gençlerden tepki geldi. Divan kurulunun özenli ve dikkatli bir seçim yürütmemesinden kaynaklanan sorunun hem gençleri hem partiyi yıprattığını dile getiren gençler bu yüzden ayrışma noktasına geldiklerini söylediler.

Bu haber 3609 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()