CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç:AKP fırsatçılığından vazgeçmelidir.”

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç: “İktidar meslek odaları ve barolarla değil, ekonomi ve Covid ile mücadele etsin"

30 Mayıs 2020 - 14:39

  • “İktidarın baskıcı uygulamaları, meslek odalarını doğruyu söylemekten ve mücadelelerinden vazgeçirmeyecektir. AKP bu fırsatçılığından vazgeçmelidir.”

  • “Askıda reçete kampanyası, aldığı ilaçla iyileşecek olan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı moral olarak da iyileştirecektir.”

 

      CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel, İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu Dönem Sekreteri Melih Yalçın’ı ayrı ayrı ziyaret etti.

     Ziyaretleriyle ilgili yazılı açıklama yapan Av. Kılıç, İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan ve yönetim kurulu üyeleri ziyaretinde; eczacıların, pandemi sürecinde maske satışından, gece nöbetlerine kadar yaşadıkları sorunları dinleyerek karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi. 

    Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, eczacıların normal zamanlarda yaşadıkları birçok sorunun bu pandemi günlerinde daha da çoğaldığını ifade etti. CHP’li Av. Kılıç, şunları kaydetti:

    “Hastanelerin poliklinik ve acil servisinde ücretsiz olduğunu sanarak muayene olan vatandaşların eczaneye ilaç almaya gittiğinde muayene ücretiyle karşılaşması, bir çok sağlık ocağının hastalarına bakmayıp eczanelere yönlendirmesi ve vatandaşların çareyi eczanede bulmaya çalışması, nöbetçi eczanelerin gece geç saatlerde çalışırken can güvenliğinin olmaması ve bir çok olayla karşılaşıyor olmaları, yaşanan karmaşa sonunda maskelerin eczaneler tarafından dağıtılacak olmasına karar verilmesi ancak iktidarın her zamanki plansızlığı yüzünden dağıtılamaması sonucunda eczacılar ve halk arasındaki bağların kopması, vatandaşta eczacılara karşı bir ön yargı oluşmasına sebep olmuştur. Ayrıca bütün sağlık çalışanları gibi eczacılarımız da en riskli gruplar arasındadır. Eczacılara da belirli periyotlarla test uygulanmalıdır.

     İktidarın, maskenin önce PTT’de sonra eczanelerde kodla dağıtılacağını açıklaması ve vatandaşların büyük kısmının bir türlü o koda ulaşamaması, kodu olanların maske stoğunun yetersizliğinden kaynaklı maskeye erişememesi eczacıların kabusu olmuştur. Kodu olan olmayan herkes eczanelerden maske temin etmeye çalışıp maske alamadıkça, eczacılar günah keçisi ilan edilerek adeta iktidar tarafından hedefe konmuştur.”

 

  • Vatandaşları askıda reçete kampanyasına destek vermeye çağırdı

 

     CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, Bornova Belediyesi’nin İzmir Eczacılar Odası işbirliği ile başlattığı ve Konak Belediyesi’nin de kampanyaya katıldığı, “askıda reçete kampanyasının” önemine işaret ederek, bütün vatandaşları bu kampanyaya destek vermeye çağırdı. 

    Pandemi sürecinde “askıda fatura” uygulamasıyla, faturalarını ödeyemeyen vatandaşların bu borçlarının kapatıldığını kaydeden Av. Kılıç, aynı amaçla başlatılan “askıda reçete” uygulamasının da önemini vurguladı. 

    Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, zaten ekonomik sıkıntıda olan ve Covid-19 pandemi süreciyle birlikte ekonomisi tamamen alt üst olan vatandaşlarımızın ilaç alacak parası dahi kalmadığını belirterek, “Eczacılarımız elini taşın altına koyarak, ‘insan sağlığı her şeyden önce gelir’ diyerek bu süreçte vatandaşımızı mağdur etmemiş ve veresiye uygulamasıyla ilaç satışı gerçekleştirmiştir. Askıda reçete kampanyası ile birlikte birçok veresiye defteri de bu sayede kapanmış oldu. Salgın sürecinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle ilaç alamayan ya da aldığı ilacın parasını ödeyemeyen vatandaşlara destek olmak amacıyla başlatılan ‘askıda reçete’ kampanyasına bütün hayırsever vatandaşlarımız destek vermelidir. Bu destek, aldığı ilaçla iyileşecek olan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı moral olarak da iyileştirecektir.” dedi.

      CHP’li Av. Kılıç’ın, İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel ve TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Dönem Sekreteri Melih Yalçın’ı ziyaretlerinde ise meslek odalarının seçim sistemleri üzerinde yapılmak istenen değişiklikler ve Çeşme Yarımadası’nda gerçekleşmesi planlanan projeyle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. 

     Meslek kuruluşlarının yasalarının değiştirilmesinin Anayasa’ya aykırı olduğunu vurgulayan Av. Sevda Erdan Kılıç, “Ülke olarak pandemi ile mücadeleye odaklanıldığı bir dönemde, TMMOB Kanunu’nda bazı değişiklikler yapılmasına yönelik girişimlerde bulunulması ve bu yönde hazırlanacak kanun teklifinin Meclis’e sunulacak olması doğru değildir. AKP, her zamanki gibi böyle bir dönemde fırsatçılık yaparak antidemokratik uygulamalarına karşı çıkan, itiraz eden odalara baskı uygulamaktadır ve onları sindirmeye çalışmaktadır. Ama iktidar şunu bilsin ki hiçbir baskıcı uygulamaları, odaları doğruyu söylemekten ve mücadelelerinden vazgeçirmeyecektir. AKP bu fırsatçılığından hemen vazgeçmelidir.” ifadesini kullandı. 

 

  • “Yasalaşmaması için sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz”

 

      CHP İzmir Milletvekili Av. Kılıç, AKP iktidarının; odaların kamusal mesleki denetim yetkilerini ortadan kaldırarak, seçim sistemlerini değiştirerek ve Bakanlıkların hiyerarşik vesayeti altına alarak ne yapmak istediğinin belli olduğunu kaydederek, “Bizler Cumhuriyet Halk Partili milletvekilleri olarak, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde bu anti demokratik uygulamaya izin vermeyeceğiz. Böyle bir kanun teklifinin Meclis’e gelmesi halinde, yasalaşmaması için sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.” diye konuştu.

    TMMOB’un mesleki denetim süreci dışına çıkarılmasıyla, “kamu ve çevre sağlığı, doğal kaynaklar, yeraltı ve yerüstü zenginlikleri, tarihi ve kültürel mirasların” kuralsız ve kontrolsüz bir şekilde piyasa koşullarına terk edilerek yok edilme tehlikesi ile karşı karşıya kalacağına işaret eden Milletvekili Av. Kılıç, burada yapılmak istenenle, demokrasiye ve odaların meslek alanlarındaki dinamik süreçlerine darbe vurulacağını ve sonuçta kaybedenin Türkiye olacağını ifade etti. 

Bu haber 2543 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
Başkan Tugay'dan resmi tören sitemi
Başkan Tugay'dan resmi tören sitemi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()