CHP İzmir'den gençlere 'siyaset' vurgusu: Başkan Soyer, "Gençlerimize temiz siyaset borçluyuz"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Gençlerimize temiz siyaset borçluyuz” dedi.

19 Mayıs 2022 - 15:10

Gerçek Haberci'nin haberine göre 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103’üncü yılı dolayısıyla CHP İzmir İl Başkanlığı Cumhuriyet Meydanı’na bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de katıldığı törende önemli siyasi mesajlar verildi. Başkan Soyer, “Bizler, bu ülkeyi kurmak için canını feda edenlere de, geleceğimizin teminatı gençlerimize de temiz siyaset borçluyuz. Yazık ki siyaset kimilerine göre halkın koltuğundan kendi şahsına güç vehmetme sanatı. Biz ise siyaseti yaşamı iyileştirme sanatı olarak görüyoruz” diye konuştu.


“Gençlerimize özgürlüğü, barışı ve refahı layık görüyoruz”
Soyer, Atatürk’ün dünyada ezilen, sömürülen, hor görülen tüm halklarının umudu olduğunu vurgulayarak, “Biz gençlerimize kibri, yasakları ve yoksulluğu değil, özgürlüğü, barışı ve refahı layık görüyoruz. “Göreceksiniz, ülkemize demokrasiyi, özgürlükleri, adaleti, barışı ve refahı yeniden getireceğiz. Türkiye’nin ikinci yüz yılını Genel Başkanımızın liderliğinde, dostlarımızla birlikte inşa edeceğiz. Demokrasi ve Cumhuriyet’e olan sadakatimiz bu yoldaki bizim yegâne rehberimizdir. Her bir gencimizin gözlerinde özgürlük ışığının pırıl pırıl parladığı, yüreğinde umudun yeniden filizlendiği günler çok yakın. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 103’üncü yılında onu rahmet ve minnetle anıyor, Atamızın cesaretinin en büyük ilham kaynağımız olmasını diliyorum. Türkiye’nin 19 Mayıs’ı kutlu olsun” ifadelerini kullandı.


Yücel, “Demokrasimizle hesabı olanların derdi ve kötülükleri bitmiyor”
Günümüzde toplumun yaşadığı birçok sorunun, yokluğun, yoksulluğun ve adaletsizliğin temelinde de cumhuriyet değerlerinden uzaklaşılması yattığına dikkat çeken CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Şunları söyledi:
“Cumhuriyetin kurulduğu, demokrasi ve laikliğin hâkim kılındığı günden beridir, saltanat düşkünleri, hilafet meraklıları ve halk düşmanları cumhuriyete, demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne karşı bir savaş halindedir. Bu savaşta, cumhuriyet düşmanlarınca bazen düşmanla iş birliği içinde, demokrasimize, birliğimize ve bağımsız yargımıza yönelik saldırılarla, özünde Mustafa Kemal'in kurduğu bu ülkenin kurucu iradesine ve cumhuriyetine saldırılıyor. Yıllar geçiyor, devir değişiyor, nesiller cumhuriyet aşkı ve bilinciyle atasına ve cumhuriyetine daha bağlı bir şekilde yetişiyor; ama cumhuriyetle ve demokrasimizle hesabı olanların derdi ve kötülükleri bitmiyor.”
“Ülkemizin işgaline göz yumuluyor”
Yücel, ekonomik krizin ve Türkiye’nin her alanda itibarsızlaştırılmasının sebebi, 19 Mayıs’ta Atatürk’ü Samsun’a çıkmaya mecbur bırakan sebeple benzer sebepler olduğunu söyleyerek, “Yıl 2022 ve fakat Türkiye’de iktidar sahibi olan zihniyet, ülkenin milli varlıklarını, fabrikalarını, havalimanlarını Emperyalist devletlere, çok uluslu şirketlere ve Katarlılara satıyor.  İstanbul’un göbeğinde gerçekleşen Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinde yargı yetkisini ve dosyayı Suudi Arabistan’a bırakmak suretiyle egemenlik gücünü yerle yeksan ediyorlar. Kendi gençlerimizi, insanlarımızı doyuramazken Suriyeli, Afgan ve muhtelif ülkelerden gelen milyonlarca sığınmacıyı ülkeye doldurarak, ülkemizin işgaline göz yumuyorlar” açıklamasına yaptı.


“Türkiye, 2022 yılında işgal altındadır”
Türkiye’nin 1919 yılında olduğu gibi 2022 yılında da işgal altında olduğunu söyleyen Yücel, “Ülkeyi yöneten AKP hükümeti, aynı Damat Ferit Hükümetinin aymazlığı, basiretsizliği ve işbirlikçiliği içindedir. Halk, kendi menfaati ve geleceği dışında hiçbir şey düşünmeyen iktidar nedeniyle, liyakatsiz, basiretsiz ve menfaat düşkünü yöneticiler nedeniyle, eşe dosta dağıtılan ihaleler, adaletten ve hakkaniyetten uzak atamalar nedeniyle Cumhuriyet tarihinde hiç olmadığı kadar derin bir yokluk ve yoksulluk yaşıyor. Üstelik onların bu vurdumduymazlığına, halkı ezen zorbalığa, yaşattıkları adaletsizliklere dur diyenleri de, baskı altına aldıkları ve siyasallaştırdıkları yargıyı kullanarak susturmaya ve sindirmeye çalışıyorlar” dedi.


“En büyük güvencemiz ve gücümüz gençlerimiz”
Yücel, Canan Kaftancıoğlu’nun, Osman Kavala’nın, Gezi Davası ile ilgili verilen kararların ve basının yaşadığı baskının iktidarın zihniyeti olduğunu belirterek, “Ancak kimse umutsuzluğa kapılmasın, karanlığın en yoğun olduğu an, aydınlığa en çok yaklaştığımız olduğumuz andır. Bu yolda en büyük güvencemiz ve gücümüz cumhuriyetin yılmaz savunucuları olan gençlerimizdir. Bugün güvendiğimiz gençlerimize böylesine inanmamızın ve güvenmemizin sebebini de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür” diye konuştu.
 

Bu haber 247 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MetroPOLL yaptığı 22 anketin ortalamasını paylaştı: Cumhurbaşkanlığı seçiminde Yavaş ve İmamoğlu'nun kazanma ihtimali çok yüksekti
MetroPOLL yaptığı 22 anketin ortalamasını paylaştı:...
Yeşilçam’ın çehresi değişecek
Yeşilçam’ın çehresi değişecek

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()