CHP İzmir'den bir istifa daha geldi: Değirmenci adaylık için yola çıktı!

CHP Konak İlçe Sekreteri Aslı Değirmenci, milletvekili aday adaylığını açıkladı.

22 Aralık 2022 - 19:39

Gerçek Haberci'nin haberine göre CHP Genel Merkezi’nin il ve ilçe başkanlıklarına gönderdiği genelgeyle 2023 seçimlerinde milletvekili adayı olmak isteyen örgüt yöneticilerinin istifası için 5-26 Aralık arasını işaret etti. Genelge gereği adaylık için istifa süreci start alırken, CHP İzmir bir istifa da CHP Konak İlçe Sekreteri Aslı Değirmenci’den geldi. Değirmenci, “Hepimiz biliyoruz ki İzmir’in kadınlarının sabrının bittiği yerde inadı başlar” ifadelerini kullandı.

“Bağımsızlığı yeniden inşa etmek için aday oluyorum”

Bütün kesimlerin sorunlarına çözüm yolları bulabilmek için aday olduğunu vurgulayan Değirmenci, “Ülkede var olan bu yangını söndürmek için, yasal verilere göre yaz aylarından beri milyonlarca işsiz vatandaşımızın olduğu, artık üretmeyen ve sadece dışa bağımlı hale gelen ülkemizde çocuğuna pantolon alamadığı, çocuklarını ısıtamadığı için kendi yaşamlarına son veren anne ve babaların olduğu ülkemde bir daha böyle canımızı yakan olayların olmaması için. Kadınlarımızın, ekonomiye katılımının yüzde 60’lardan daha az olduğu ülkemde, iş yaşamında ve sosyal hayatta fırsat eşitliğini sağlamak zorunda olduğumuz için. Okula gitmek yerine, işyerlerinde ya da sokaklarda ağır şartlarda çalıştırılan çocuklarımıza hak ettikleri en temek hakları olan eğitim ve yaşam haklarını tekrar geri verebilmek için. Yasama, yürütme ve yargının birbirine girdiği ve demokrasinin unutturulduğu ülkemde Cumhuriyetimizin Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemle birlikte yeniden yasamanın kanun yapıcılığını, yürütmenin yasaları uygulayıcılığını ve yargının bağımsızlığını yeniden inşa etmek için aday oluyorum” dedi.

“Ülkemiz dünyanın mülteci kampına döndü”

Değirmenci, sadece içinde bulunduğumuz yılda 380 kadının öldürüldüğüne dikkat çekerek, “Bir gecede tek bir kişinin sözüyle çıkılan İstanbul Sözleşmesi için aday olmak istiyorum. En temel haklarımızdan biri olan eğitim hakkımızın elimizden alınarak içinin boşaltıldığı, sanat ve bilimden uzaklaştırıldığı, yanlı eğitim sistemini ortadan kaldırmak ve çağın gerekliliğine uygun yeni eğitim modelini uygulayabilmek için aday olmak istiyorum. Ülkemizi Dünyanın mülteci kampına çevirmeye çalışan politikaların karşısında durmak için; Dünyamızı tehdit eden iklim değişikliğinin ve ülkemizi Avrupa’nın çöp toplama alanına çeviren, yangınlara ormanlarımızı feda eden bu kötü sistemin farkında olan biri olarak sürdürülebilir ve ekolojik projeler üretmek için aday olmak istiyorum” diye konuştu.

Bu haber 869 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Hakan Çakmak
    1 yıl önce
    Bu görevi de layıkıyla yapacağına asla şüphem yok. Yolun açık olsun.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Tugay'dan resmi tören sitemi
Başkan Tugay'dan resmi tören sitemi
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()