CHP İzmir'de Liste Bölünmesi

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel başkanlığı'nda kahvaltıda bir araya gelen CHP İzmir İl Kongresi'nde nasıl oy kullanılacağı konusunda bir karara varamadı. Deniz Yücel'i oy birliği ile aday gösterip imza veren 30 ilçe başkanının seçimde uygulanacak yöntem konusunda ayrışması dikkat çekti.

06 Şubat 2020 - 14:44 - Güncelleme: 06 Şubat 2020 - 14:50

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel Ege Palas Oteli'nde kahvaltılı toplantıda ilçe başkanları ile bir araya geldi. Toplantıya Selçuk, Menderes ve Beydağı mazaret bildirerek katılmazken 27 ilçe başkanı hazır bulundu. 8 Şubat tarihinde yapılacak İl Kongresi'nde nasıl liste ile kongreye gidileceğinin tartışıldığı toplantı da net bir karar ortaya çıkmadı. Toplantıya katılan ilçe başkanlarından 13'ü blok liste isterken, çoğunluğu metropoldeki büyük ilçeler olan 8'i çarşaf liste istedi. 6 ilçe ise "tüzüğümüze göre çarşaf liste olur ama salonda blok liste talebi olursa oylanır deniyor, salonda ne karar çıkarsa uyarız. Çarşaf denirse de anahtar liste yapalım" dedi.
Hangi ilçe ne istedi?
Blok liste ile kongre yapılmasını isteyenler arasında en çok dikkati Karşıyaka çekti. Geçtiğimiz hafta il delegeleri ile bir araya gelen ve "çarşaf liste ile seçime gidilsin" kararı alan Karşıyaka ilçe başkanlığı  şaşırttı. Mavi Liste Hareketi'nin kalesi olan Karşıyaka blok isterken ona Çeşme, Dikili, Kınık, Bergama, Tire, Karaburun, Menemen, Kemalpaşa, Aliağa, Bayındır, Ödemiş ve Kiraz destek verdi.
Çarşaf Liste isteyenlerin metropoldeki büyük ilçeler olması dikkat çekerken özellikle Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan'a yakın ilçe başkanlarının olması ise başka bir ayrıntı. Konak, Buca, Bornova, Bayrakalı, Çiğli, Gaziemir, Balçova ve Urla ilçeleri çarşaf liste istedi.
Bunun dışında Karabağlar, Torbalı, Güzelbahçe, Seferihisar, Foça ve Narlıdere ilçe başkanları da "tüzüğümüze göre çarşaf liste olur ama salonda blok liste talebi olursa oylanır deniyor, salonda ne karar çıkarsa uyarız. Çarşaf denirse de anahtar liste yapalım" dedi. Bu ekip kongre delegesinin çarşaf liste isetemesine karşılık "anahtar liste" oluşturmayı da teklif etti.

 

 

Bu haber 3930 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya çalışan bir anlayış var'
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya...
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği Yapacak
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()