CHP-HDP görüşmesi neden ertelendi?

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumartesi günü gerçekleşmesi beklenen HDP ziyareti program yoğunluğu sebebiyle ertelenmişti.

17 Mart 2023 - 18:15

Gerçek Haberci'nin haberine göre CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumartesi günü gerçekleşmesi beklenen HDP ziyareti son dakikada ertelendi. Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, HDP'ye yapacağı ziyaretinin ertelenmesiyle ilgili soruya ise, “Onu bana sormayacaksınız, ev sahibine soracaksınız” yanıtını verdi. Bu cevabın ardından kulislerde başta “HDP destek vermeyi tartıştığı için ertelendi” olmak üzere bazı iddialar ortaya atıldı. GERÇEK HABERCİ erteleme konusunu HDPli yetkililere sordu. Parti içinde aktif olan isimler ertelenme konusundaki iddiaları reddederek Şanlıurfa ve Adıyaman’da yaşanan sel felaketleri sonrası HDP eş başkanlarının bölgeye yaptığı ziyaretlere dikkat çekti.
Deprem felaketin 40’ıncı günü 
Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ili etkileyen yaklaşık 50 bin işinin hayatını kaybettiği deprem felaketinin 40’ıncı gününe dikkat çeken HDPli yetkililer şunları ifade etti;
“Bölgede büyük bir felaket yaşandı. Halen binlerce vatandaşımızın hayatta olup olmadığı belli değil. Şanlıurfa ve Adıyaman’da daha deprem acısı tazeyken bu kez sel felaketi yaşandı. Eş başkanlarımız 17 Mart tarihi felaketin 40’ıncı günü olması nedeniyle bölgede. Bu nedenle görüşmeler ertelendi. Bu görüşme ayın 19’unda olur 20’sinde olur. Konuyu başka yere çekmemek lazım. Bu ertelemeyi bile farklı yöne çekmeleri bile iktidarın içinde olduğu çaresizliği en net şekilde açıklıyor” dedi.

Bu haber 303 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()