CHP GAZETECİLERE ŞİDDETİN PEŞİNİ BIRAKMIYOR

YÜCEL, “GEREKİRSE KRİMİNAL DESTEK ALACAĞIZ”

04 Eylül 2020 - 08:59

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetim Kurulu, 29 Ağustos’ta yapılan CHP İzmir İl Gençlik Kolu kongresinde yaşanan olayları görüşmek üzere, il başkanı Deniz Yücel başkanlığında toplandı.

Partisinin il gençlik kongresinde gazetecilere saldırıda bulunulması dahil, çıkan olaylarla ilgili her türlü incelemenin titizlikle yapılacağını ve hem basına şiddet uygulanmasının hem de CHP’nin adının böylesi bir olayla anılmasının hesabını soracaklarını, daha önce ifade eden il başkanı Yücel “İlk etapta saldıranları tespit ettik ancak bu bizim için yeterli değil. Bu olayın başında, içinde, sonunda veya provoke eden kim varsa hepsini ortaya çıkartacağız” dedi.

Yücel il yönetim kurulu toplantısında şu açıklamaları yaptı;

İL BAŞKANLIĞI OLARAK EN ÖNEMLİ İŞİMİZ BU OLAYI AYDINLATMAK

Bugün yönetim kurulumuz il gençlik kolları kongresinde yaşanan olayları görüşmek üzere toplandı. Yaşananlar sonrası zaten hemen çalışmalarımıza başlamış, gerekli araştırmalar için işe koyulmuştuk. İşte hem bu çalışmalarda gelinen noktayı hem de bundan sonra işletilecek disiplin ve gerekiyorsa suç duyurusunda bulunulması konularını görüşmek üzere yönetim olarak toplandık. Kongreye ilişkin görüntüler elimize ulaştı. İlk incelemelerde özellikle gazeteci arkadaşlarımıza karşı saldırıda bulunan şahıslardan bazılarının kimliğini tespit ettik. Ancak bizim için bu kadarı yeteli değil. Bu olayın başında, içinde, sonunda veya provoke eden kim varsa hepsini ortaya çıkartacağız. Güvenlik kameralarından bazı kişileri tespit etmek, görüntü kalitesi ve mesafe yüzünden zor oluyor. Bu konuda arkadaşlarımız çalışmaya devam ediyor. Eğer kısa sürede sonuç alamazsak, bu konuda profesyonel çalışan, kriminal görüntü incelemesi yapan firmalardan destek alarak, görüntülerin incelenmesini ve olaylara karışan herkesin net bir şekilde tespitini sağlayacağız. Özellikle basın emekçisi arkadaşlarımıza yapılan saldırıyı kabullenmek, geçiştirmek asla mümkün değildir. Şu an il başkanlığı olarak ilk gündem maddemiz ve en önemli işimiz bu olayın aydınlatılması ve bu olaylarda payı bulunanlardan partimizin temizlenmesidir.

ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULDU

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, il yönetim kurulunda bu konuda ayrı bir komisyon kurulduğunu ve komisyonun da hem kişilerin tespit edilmesi hem de haklarında disiplin soruşturması işleminin yürütülmesi ile ilgili çalışmalara başladığını belirtti. Kurulan komisyonda il yönetim kurulu üyeleri İsfihan Naki, İpek Onbaşıoğlu, Binali Gül, İrfan Yelis ve Aygül Eryılmaz’ın yer aldığı açıklandı.

 

Bu haber 1276 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()