CHP'de İzmir'in vekilleri 'Lider'e ne aktardı?

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, gruplar halinde vekillerle görüştü. İki günlük mesaide farklı gruplarla Kılıçdaroğlu’yla görüşen İzmir vekilleri çeşitli konuları gündeme getirdi.

06 Nisan 2018 - 10:56

 Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) 2019'da yapılacak seçimlere yönelik stratejileri belirleme çalışmaları hız kazanırken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Merkez'de iki gün boyunca milletvekilleriyle 10’arlı gruplar halinde bir araya gelerek istişare toplantıları yaptı.

Gerçekizmir'in edindiği bilgiye göre farklı gruplarda yer alan İzmir Milletvekilleri, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na önemli konular aktardı.

Bazı vekiller İzmir’de kaybedilen 8 ilçede adayın önceden belirlenmesi ve adayın saha çalışmasına başlaması gerektiğini dile getirdi. Kılıçdaroğlu’nun Genel Merkez’deki düşüncenin de bu ilçelerde adayın önceden belirlenmesine yönelik olduğunu söyledi.

Vekillerin bazıları İzmir’de örgütün ‘önseçim’ beklentisini de CHP Lideri’ne aktardı.

Bazı vekillerin Kılıçdaroğlu’na İzmir’deki siyasi durumu aktardığı özellikle İYİ Parti’nin durumuna dikkat çektikleri öğrenildi.

İzmir’de taşeron işçilerin kadroya geçerken bazı belediyelerde yaşanan sıkıntıların da CHP Lideri’ne aktarıldığı belirtildi.  Kılıçdaroğlu’nun da bu konuda net bir tavır sergilediği “ Hiçbir işçi açıkta kalmayacak. Hepsini alacaklar” dediği öğrenildi.

Bazı vekillerin İzmir’de kamuoyuna deklare edilen bazı anketlerin belediyeler tarafından yaptırıldığını ve bunun doğru olmadığını, Genel Merkez’in kamu yoklamalarının sağlıklı olması adına devreye girmesi gerektiğini ifade ettikleri öğrenildi.

Vekiller seçimlerde ittifak konusunu da gündeme getirdi. İzmir’de yerel seçimlerde ittifak olup olmayacağını sorduğu Kılıçdaroğlu’nun da ittifak konusunda ilkeleri belirlediklerini ve ilkelere uyan partilerle genel başkan düzeyinde olmasa da görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Milletvekillerinden halkın nabzını tutmalarını isteyen Kılıçdaroğlu, özellikle hangi parti ile nasıl bir ittifak modeli yapılırsa halkın ne şekilde tepki vereceğinin belirlenerek Genel Merkez’e iletilmesini de istedi.

Bu haber 1540 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya çalışan bir anlayış var'
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya...
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği Yapacak
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()