CHP'de 'denge' adımları: 'İmamoğlu’na yakın isimler alınacak'

CHP'de vitrinde değişikliklere kesin gözüyle bakılıyor. Öyle ki CHP’lilerin kendi aralarında tahmin ve beklentilerinden oluşan yeni listeleri birbiriyle paylaştığı iddia edildi.

31 Mayıs 2023 - 15:53

Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından CHP’de ‘değişim’ gündemde. Yarın merkez yürütme kurulu, Cumartesi parti meclisi toplanacak. Vitrinde değişiklikler planlanırken Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun denge siyaseti yürütmesi bekleniyor.

Diken'den Altan Sancar'ın haberine göre, parti içi muhalefetten ‘değişim’ talebi yükselirken Kılıçdaroğlu önce parti merkez yürütme kurulunu, ardından da parti meclisini toplayacak.

İmamoğlu’na yakın isimler alınacak

Genel başkan yardımcılığı dahil olmak üzere çok sayıda değişiklik beklenen toplantıda milletvekili seçilen bazı parti meclisi üyelerinin merkez yürütme kuruluna çekilmesi bekleniyor.

Ancak Kılıçdaroğlu’nun bunu yaparken ‘parti içi muhalefet dengesini de göz önünde bulunduracağı’na kesin gözüyle bakılıyor. Bu bağlamda Kılıçdaroğlu’nun özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yakın bazı isimleri merkez yürütme kuruluna alabileceği dile getiriliyor.

Buna ek olarak daha önce parti meclisi üyesi olsa da milletvekili olmayan bazı isimlerin de merkez yürütme kurulunda görevlendirilmesi bekleniyor.

Grup başkanlığı ve başkan vekilliğinde öne çıkan isimler

Parti kulislerinde Gökhan Günaydın, Deniz Demir, Zeynel Emre, Ayşe Eser Danışoğlu, Murat Emir gibi isimlerin merkez yürütme kurulunda görevlendirileceği konuşuluyor. Ancak Zeynel Emre’nin grup başkan vekili olma olasılığı üzerinde de duruluyor.

Öte yandan CHP’nin grup başkan vekilleri açısından da değişiklik kaçınılmaz. Engin Özkoç’un vekil olmaması ve Engin Altay’ın da göreve aday olmamasıyla yeni grup başkan vekillerinin belirlenmesi gerekiyor. Bu isimler arasında Zeynel Emre ve Murat Bakan gibi isimler öne çıkıyor. Grup başkan vekilliği için başvuranlar arasında Mahmut Tanal, Murat Emir, Ali Mahir Başarır da bulunuyor.

Kılıçdaroğlu bu dönem vekil olmadığı için boşalan grup başkanlığı görevine Özgür Özel’in geleceği belirtiliyor. Özel de dün yeni dönemde bu göreve aday olduğunu söylemişti.

Bu haber 298 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()