CHP'de Anket Karmaşası

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in aday belirlenmesi süreci ile ilgili yaptığı açıklamalarıyla kafa karıştırdı…

01 Ocak 2019 - 16:53

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in İzmir'de Büyükşehir Belediye Başkan adayı hariç, tüm ilçeler için anket çalışması yapılacağını, çalışmaların henüz başlamadığını açıklaması kafaları karıştırdı. Belediye başkan adaylığı için çokça anketin yapıldığını ifade eden partililer, anketleri kimlerin yaptırdığını sorgulamaya başladı. Birçok ilçede 4-5 ayrı anketin yapıldığını belirten partililer; "Genel Merkez bu anketleri yaptırmadıysa kim yaptırdı? Sürecin uzaması zaten partililer içinde rahatsızlık yaratmışken bu yapılan anketler ile parti daha da karıştırılmış olmuyor mu? İl başkanlığının bu anketler üzerinden manipülasyon yapılmasının önüne geçmesi gerekmiyor mu?" açıklaması dikkat çekti.
İZMİR ÇANTADA KEKLİK OLARAK MI GÖRÜNÜYOR?
Yücel'in adayların açıklanması tarihi ile ilgili yaptığı açıklamalara da vurgu yapan bazı partililer; 2014 yılında yapılan seçimler öncesindeki aday belirlenmesinde yaşanan gecikmeden ders alınmadığını da ileri sürdü. Partililer; "O zamanda İzmir garanti gözüyle bakılması ve sürecin uzatılması sonucu düşen motivasyon ve parti içinde aday belirlemesi ile ilgili yaşanan kaos nedeniyle 8 ilçe kaybedildi. Bu anlayıştan ders alınmaması üzücü. 1919 ruhunun 100'üncü yıldönümünde birlik ve beraberliğe zarar verecek bu sürecin bir an önce sonlandırılması başta kaybedilen 8 ilçe olmak üzere İzmir'in adaylarının bir an önce açıklanması gerekiyor" diyerek tepkilerini dile getirdi.
YÜCEL NE DEMİŞTİ
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Başkan Yücel, adayların açıklanacağı tarih ile ilgili gazetecilere şunları ifade etti: 
"Bu durum bir dezavantaj olmaz. Çalışmalarımızı, adaylarımızı AK Parti'nin adaylarına göre belirlemeyeceğiz. Zaten 24 Haziran'dan sonra biz çalışmalarımıza başladık. Örgütlerimiz çalışıyor. Aday adaylarımız sahada, çalışıyor. Bu durum bizde bir zafiyet yaratmaz. AKP'nin adaylarının kim olduğu bizi çok ilgilendirmiyor. Bu diğer partilerin adaylarını önemsememe veya hafife alma değil. Onların da hepsi bir birinden değerli ama biz CHP olarak özellikle İzmir'deki duruşumuzu, tavrımızı, adaylarımızı belirleyeceğimiz kriterleri daha önce de birçok kez belirttik. Partili olması, İzmir'de aday olacağı ilçede sevilen, sayılan kişilerden olması, örgütte görev almış olması, CHP örgütü ile bir bağı olması. Bu tip kriterler var. Dolayısıyla diğer partilerin adaylarını açıklayıp açıklamaması, bizim kendi planımız ve programımız açısından çok da önemli değil. Her şeyden önce gönlümde partimizin başarısı yatıyor. Gönlümüzde bir kişi ya da bir profil yatmıyor. Ama Büyükşehir adayı önemli. Sadece Büyükşehir olarak bakmamak gerekiyor. Partimizin Büyükşehir Belediyesi'ndeki başarısı diğer ilçeleri de etkileyecek, ilçeleri sürükleyecek. O nedenle biz çok titiz bir çalışma yapıyoruz. Genel başkanımız, genel başkan yardımcılarımız onlar da çok titiz bir çalışma yapıyor. Adayların açıklanmasının gecikme nedenlerinden biri de bu."

Bu haber 1144 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çiğ süt fiyatlarına zam
Çiğ süt fiyatlarına zam
Konak Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi
Konak Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()