Ceza, Anayasa'yı İhlal Eden İşverene Verilmeli!

İşçiye verilen hapis, siyasi bir karardır!

06 Mayıs 2019 - 11:37 - Güncelleme: 06 Mayıs 2019 - 14:04

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko, TARİŞ'te sendikalı oldukları iddiasıyla işten atılan işçilere açılan davada, 1 yıl 3 ay hapis cezası verilmesine tepki gösterdi. Beko, “Bir ceza verilecekse işçiye sendikalaşma izni vermeyen ve Anayasa’yı ihlal eden işverene verilsin. Bu karar siyasi bir karardır!” dedi.

 

İzmir TARİŞ fabrikasından çıkarılan ve direnişe geçen işçiler ile destek veren sendika yöneticilerine açılan davada 1 yıl 3'er ay hapis cezası verildi. CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, kararın siyasi olduğuna dikkat çekti. Beko, “Bir yıl önce Tariş’te sendika üyesi olan işçi kardeşlerimiz anayasal haklarını kullandılar. Anayasa’nın 51. Maddesi, işçilerin kendi özgür iradeleriyle istedikleri sendikaya üye olabileceklerini söyler. İşçiyi işten atan işveren, dolayısıyla Anayasa’yı ihlal eden işverendir. Mahkeme bir ceza verecekse işverene vermesi gerekir. Hukuka göre, işçiyi haksız şekilde işten atmak sosyal cinayettir. Bu karar siyasi bir karardır. İşi, ekmeği ve geleceği için direnen işçilerin yanında olacağız. Yaşasın onurlu TARİŞ direnişimiz, yaşasın DİSK Gıda-İş!” diye konuştu.

 

AKP İKTİDARI, YARGIYI BASKI ARACI OLARAK KULLANIYOR!

Tariş işçilerinin direnişinin onurlu bir direniş olduğuna vurgu yapan CHP’li Beko, “Orada aylarca direniş gösteren işçi kardeşlerim suç işlemedi. Verilen karar sendikal örgütlenmeye bir cezadır. Dava dosyası kapanmışken tekrar açılıyor ve direnişteki işçilere yönetimin dışarı çıkmasını engelledikleri gerekçesiyle 1 yıl 3 ay ceza verildi. Anayasal bir hak olan sendikalı olma hürriyeti engellenen ve bu gerekçeyle işten atılan işçilere verilen cezanın 'hürriyeti engelleme' gerekçeli olması hukukun sınıflara göre ayrı ayrı uygulandığını gösteriyor. Bu karardan da anladığımız üzere AKP iktidarı yargıyı işçi ve sendikalar üzerinde de açık açık bir baskı aracı kullanıyor. İşçi sınıfı dünyanın hiçbir yerinde emsali olmayan bu kararlara boyun eğmeyecek ve onurlu mücadelesini daha yüksek sesle yapacaktır!” açıklamalarında bulundu.

Bu haber 1247 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kocagöz’ün ANET’teki yöneticiliği teleferiğin bakıma gireceği gün sona ermiş
Kocagöz’ün ANET’teki yöneticiliği teleferiğin bakıma...
Küçükkurt, vefatının 20. yılında da unutulmadı
Küçükkurt, vefatının 20. yılında da unutulmadı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()