Çeşme'de 'Tahliye' Kararı

İzmir'in Çeşme ilçesindeki Çatalazmak Koyu'nda çevrecilerin mücadelesi sonuç verdi ve kıyıdaki yapıların tahliyesine karar verildi.

26 Haziran 2019 - 13:52 - Güncelleme: 26 Haziran 2019 - 13:56

İzmir'in Çeşme ilçesindeki Çatalazmak Koyu'nda çevrecilerin mücadelesi sonuç verdi ve kıyıdaki yapıların tahliyesine karar verildi.

Çeşme'nin Çatalazmak Koyu'nda bir şirketin iş makineleri ile doğal yapıyı bozarak plaj yapması ve palmiye ağaçları dikerek kıyı geçişini kapatması üzerine çevreciler harekete geçmişti. Çevreciler, kıyı alanında doğal doku bozularak plaj yapılması, vatandaşların sahile ulaşımının engellenmesi gerekçesi ile Haziran ayı başında sahilde hem eylem yapmış hem de durumun önlenmesi için ilgili yerlere başvuru yapmıştı. Harekete geçen çevreciler ve çevreci Avukat Seher Gacar'ın Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğüne başvurarak tahliye kararı istemesi sonuç verdi. 

Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü, çevreci Avukat Gacar'ın dilekçesine 19 Haziran tarihinde yanıt vererek, "Çatalazmak mevkiinde devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan alan, 27 Nisan 2018 tarih ve 76074 sayılı bakanlık makamı oluru ile onaylanan 'sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanında' kalmakta olup, valiliğimiz Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü teknik elemanlarınca yerinde inceleme yapılmış olup, tahliye işlemleri başlatılmıştır. Ayrıca izinsiz uygulamalara ilişkin olarak konu ilgili Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu tarafından değerlendirilecektir" denildi. 
Tahliye kararı, çevreciler arasında sevinçle karşılandı. 

 

Kaynak: gercekhaberci.com
Bu haber 625 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()