Çeşme'de Pedallar Sakız Ağaçları İçin Döndü

Shimano Türkiye, Ege Orman Vakfı ve Çeşme Belediyesi işbirliği ile yüz fidanlık sakız korusu oluşturuldu. Çeşme-Çiftlikköy sakız ağaçlandırma sahasında oluşturulan koruda, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Shimano Türkiye Ortağı ve Genel Müdürü Metin Cengiz, Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, şirket çalışanları ve bisikletçi doğaseverlerin katılımı ile fidan dikim töreni düzenlendi.

30 Nisan 2019 - 15:25 - Güncelleme: 30 Nisan 2019 - 15:35

Tüm katılımcılar bisikletleriyle Ilıca’da toplanarak hep beraber Çiftlik’e kadar pedal çevirdiler. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan etkinliğin çok anlamlı olduğuna vurgu yaparak, “Bugün Çeşme Belediyesi’nin ev sahipliğinde hem pedal çevirdik hem de 100 Sakız ağacı dikimi gerçekleştirdik. Bu güzel günde Çeşme ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlarımız çok güzel mesajlar verdiler. Sakız ağacının anavatanı Çeşme ve Sakız Adası olduğunu hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla bugüne kadar bu ağaçlara gereken önem verilmemiş. Çeşme Belediyesi’nin girişimleri ile birlikte Sakız Ağacı, anavatanında tekrar yeşermeye başlayacak. Bizler de buna dikkat çekmek için hep beraber pedal çevirdik” dedi.

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise yaptığı açıklamada güzel bir bahar gününde bu etkinlikte yer almanın mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, “Burada bulunmaktan, bu etkinlikte yer almaktan son derece mutluyum. İzmir’de bisiklet kültürünün daha fazla yayılması için daha çok gencin ve insanın bisikletle buluşması için elimden geleni yapacağım. Bu etkinlik de bunun ilk adımlarından biri oldu. Bu ince zarif davranışı düşünerek hayata geçiren tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” diyerek görüşlerini dile getirdi.

 

Fidan dikim töreninde konuşan Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, Çeşme-Çiftlikköy ağaçlandırma sahasında İzmir Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.  Gençol; daha önce de Seferihisar-Ürkmez ağaçlandırma sahasında 540 fidanlık koru oluşturan Shimano Bisiklet’e doğaya katkılarından dolayı teşekkür etti.

 

Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol konuşmasının ardından doğaya katkılarından dolayı Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’a ve Shimano Türkiye Ortağı ve Genel Müdürü Metin Cengiz’e plaket takdim etti. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran: ‘Bugüne kadar çok sayıda plaket aldım ama bu benim Çeşme Belediye Başkanı olarak aldığım ilk plaket.  Dolayısı ile benim için çok anlamlı.  Bu plaketi Çiftlik Köyümüzün bu verimli topraklarında almış olmam ayrıca anlamlı.  Çok teşekkür ediyorum.’’ diye konuştu.  Shimano Türkiye Ortağı ve Genel Müdürü Metin Cengiz, organizasyona katılan herkese teşekkür etti.

 

Plaket takdiminin ardından ise sakız fidanları toprakla buluşturuldu. 

2019/04/2019-04-30-15-28-14.jpg
2019/04/2019-04-30-15-28-17.jpg
Bu haber 1578 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()