"Çanakkale 1915: Etten Duvar" Sergisi

Küratörlüğünü Prof. Dr. Engin Berber’in yaptığı “Çanakkale 1915: Etten Duvar” başlıklı obje ve fotoğraf sergisi, Çanakkale Deniz Savaşı’nın 104. Yıldönümüne rast gelen 18 Mart 2019 günü, Türkân Saylan Kültür Merkezi’nde (Alsancak) ziyarete açılacak.

18 Mart 2019 - 12:14 - Güncelleme: 18 Mart 2019 - 12:53

Konak Belediyesi’nin, Türk Kurtuluş Savaşı’nın 100. Yılı Anısına gerçekleştireceği, “Çanakkale’den Samsun’a: Onurlu Bir Memleket Öyküsü” başlıklı etkinlikler demetinin ilk adımı olan Serginin açılış saati 18.00.

Çanakkale Savaşları, Türk halkının en zor koşullarda bile zafer kazanabileceğini gösterdiği ve Kurtuluş Savaşı’nı gerçekleştirecek kurmay kadrosuna özgüven vermesi bakımından ulusal; Birinci Dünya Savaşı’nı iki yıl uzattığı için evrensel etkileri olan bir olaydır. 29 Marta kadar gezilebilecek Sergide, Çanakkale Savaşlarıyla ilgili 90 kadar taşınır kültür varlığı ile döneme özgü fotoğraf ve harita panoları yer alacak.

 

    Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Nisan ve Mayıs aylarında yapılacak paneller ile Resim Heykel Müzesi Kültürpark Sanat Galerisi’nde açılacak, “İşgalden Kurtuluşa: Bir Milletin Mucizevi Yolculuğu” başlıklı iddialı sergi (10-23 Mayıs 2019) hakkında şunları söyledi: “Tarihi çevrenin korunup tanıtılması konusunda örnek çalışmalara imza atan belediyemiz, siyasal kültürümüzün dikili taşı Çanakkale Savaşları ile bu yıl 100. Seneyi devriyesi olan İzmir’in işgal faciası ve Atatürk’ün Samsun’a çıkarak çaktığı umut kıvılcımına duyarsız kalamazdı. Bu toprakları vatan kılanlara vefa borcumuz vardır”.  

Bu haber 1736 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde büyük dönüşüm başlayacak
Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde büyük dönüşüm başlayacak

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()