“BÜYÜK DAHİ / GAZİ MUSTAFA KEMAL” İzmirliler'le Buluşuyor

Folkart Gallery, bugüne kadar yapılmış en kapsamlı ve en büyük Atatürk sergisine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Sergide birçok obje ve bir kısmı daha önce hiç yayınlanmamış 150 Atatürk fotoğrafı yer alacak.

15 Ekim 2018 - 10:38

“BÜYÜK DAHİ / GAZİ MUSTAFA KEMAL” isimli sergide Atatürk’ün bugüne kadar yayımlanmamış fotoğraflarından kullandığı kahve fincanlarına, Atatürk kapaklı Time Dergisi’nden Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nda kullandığı gaz lambalarına, çeşitli kıyafetlerine kadar birçok farklı objeler yer alacak.

 

İzmir’de 2015 yılında kurulan Folkart Gallery, 2018-2019 Sergi Sezonu’nu “BÜYÜK DAHİ / GAZİ MUSTAFA KEMAL” sergisi ile açacak. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bugüne kadar hiç görülmeyen fotoğrafları, kullandığı özel eşyaları, yazdığı mektupları ve birçok objelerin yer alacağı sergi 19 Ekim 2018 tarihinde açılacak. Sergi bugüne kadarki en kapsamlı ve en büyük Atatürk sergisi olarak gösteriliyor. Sergi 24 Şubat 2019 tarihine kadar açık kalacak.

 

EN KAPSAMLI ATATÜRK SERGİSİ

 

Proje direktörlüğünü Fahri Özdemir, Proje danışmanlığı Prof. Dr. Zafer Toprak'ın üstlendiği "BÜYÜK DAHİ / Gazi Mustafa Kemal" sergisi, çoğu bilinmeyen Atatürk fotoğrafları ile birlikte, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün birçok özel eşyası, yazışmaları, o döneme ait gazeteler, dergiler başta olmak üzere çok sayıda objeden oluşuyor. Yaklaşık üç yıllık bir çalışmanın ürünü olan bu sergi, başta Eriş Ülger ve Fahri Özdemir olmak üzere birçok özel koleksiyondan derlenerek hazırlandı. “BÜYÜK DAHİ / GAZİ MUSTAFA KEMAL” sergisi, bu güne kadar hazırlanan en kapsamlı ve en büyük Atatürk sergisi olacak. Sergide birçok obje ve bir kısmı daha önce hiç yayınlanmamış 150 Atatürk fotoğrafı görülebilecek.

 

 

Bu haber 1938 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()