Buca Belediyesi’nden tarihi yapılara koruma kalkanı

KENTİN tarihi kimliğini korumak için önemli çalışmalar yapan Buca Belediyesi, merhum Işılay Saygın’ın müze olmasını istediği evi ile ödeneksizlik yüzünden kaderine terk edilen Forbes Köşkü için yeni bir adım attı.

07 Ocak 2023 - 11:25

Başkan Erhan Kılıç, “Her iki önemli yapıya da sahip çıkarak kentimize kazandırmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.
Bucalı Devlet eski Bakanı ve Buca Belediyesi eski Başkanı merhum Işılay Saygın'ın ölmeden önce müze olmasını istediği tarihi evi, mirasçılarının aralarında anlaşamaması nedeniyle mahkeme kararıyla satışa çıkarılmıştı. Sit alanında kalan ve Buca için önemli bir değer olan tarihi bina ilgili harekete geçen Buca Belediyesi, binanın kamulaştırılması için önemli bir adım attı. Ocak ayı meclis toplantısında Işılay Saygın'ın evinin kamulaştırılması kararı verildi. Başkan Kılıç, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Rahmetlinin ikamet etmiş olduğu konut sit alanı içinde kalıyor. Buca’mızın önemli bir değerinin ikametgâhı olması nedeniyle burayı kamulaştırmayı ve Buca’mıza kazandırmayı düşündük" dedi.
FORBES KÖŞKÜ DE GÜNDEMDE
Öte yandan, kentin önemli tarihi yapılarından olan Forbes Köşkü için de harekete geçildi. Buca Belediyesi, son zamanlarda harabeye dönen haliyle gündeme gelen Forbes Köşkü’nü kiralayıp restore etmek isterken, meclis oturumunda ele alınan önerge görüşülmek üzere plan, bütçe ve çevre komisyonuna gönderildi. Konuyla ilgili değerlendirme yapan Başkan Kılıç, “Forbes Köşkü kentimiz için önemli bir yer. Korunması, gelecek nesillere miras olarak bırakılması gerektiğini düşünüyorum. O yüzden bu konuda hizmetin siyaseti olmaz şiarıyla hareket etmemiz gerekiyor” dedi.
Tarihi köşkün kütüphane olarak kullanılmasını arzu ettiğini söyleyen Başkan Kılıç, “Benim düşüncem bu yönde. Gençlerimizin hizmetine açalım istiyorum. Kitap-kafe tarzında bir yer olabilir. Farklı bir şey de yapılabilir. Önemli olan bu güzel yapının Buca’mıza kazandırılması” diye konuştu.

Bu haber 216 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()