Buca Belediyesi meclisinde gündem benzinlik

Başkan Kılıç: “ Yatırımlarımızı arttırıp, projelerimizi hayata geçirmek için yapacağız. Ekonomi güllük gülistanlık Buca mı faydalanmıyor?”

02 Ekim 2020 - 21:09

Buca Belediyesi’nin ekim ayı meclis oturumunda, önceki aylarda meclis tarafından alınan belediyeye ait benzinlik satışı gündeme geldi. Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç’a borçlanma üzerinden tepki gösteren AK Partili meclis üyeleri, satıştan vazgeçilmesini istedi.  Satışla belediyenin ileriye dönük yatırımlarının erkene çekileceğini ve daha fazla kazanç sağlayacağını söyleyen Kılıç, belediyeye gelen gelirlerin düşürülmesi ve artan enflasyon rakamlarına işaret etti. Kılıç, “ Sanki Türkiye ekonomisinde her şey güllük gülistanlık da Buca Belediyesi bundan faydalanamıyor. Yatırımları arttırıp, projelerimizi hayata geçirmek için yapacağız” dedi.

Buca Belediyesi ekim ayı meclis toplantısı Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç yönetiminde gerçekleştirildi.

Meclis gündeminin görüşülmesinin ardından dilek ve temenniler bölümüne geçildi. Geçtiğimiz aylarda meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edilen belediyeye ait benzin istasyonunun satışı gündeme geldi.

AK Partili meclis üyeleri Ekrem Gündoğdu ve İzzet Pilgir, 13 Ekim’de gerçekleştirilecek benzin istasyonu satışından vazgeçilmesini istedi. Buca Belediyesi’nin borçlarını ödemek için Buca’ya ait malların satılmasını doğru bulmadıklarını ifade etti.

BENZİNLİK ELEŞTİRİLERİNE YANIT
Meclis üyelerinin eleştirilerine yanıt veren Başkan Kılıç, belediyeye ait borçlara faiz ödemek yerine daha fazla gelir getirici bir hamlenin gerçekleştirilmesinin daha doğru olduğunu ifade ederek, “Söz konusu borçların büyük bir çoğunluğu, 3’te 2’sine yakın tutarı devlete karşı olan borçlardır. Bu borçların yaratılma nedenlerinden bir tanesi de yerel yönetimlere şu ana kadar yapılamayan desteklerdir. İller Bankası’ndan gelen pay, 4 yıldır değişmedi. Enflasyon rakamları ortada. Dolar 2 yılda iki kat arttı. Yaptığımız bütün işlemler dolar üzerinden. Önümüzde toplu iş sözleşmesi var. Bize gelen para belli. Kendimizi idame ettirmemiz lazım. Ne yapalım personelin maaşını mı ödemeyelim? Şu an ülkenin durumuna bakın Euro 10 TL’ye yaklaşıyor. Bizim satacağımız bir tane benzinlik. Harcayacağımız yerler belli yapacağımız işler belli. Şu ana kadar yaptıklarımızı gördünüz. Mali disiplini sağlamaya çalışıyoruz. Pandemi sürecinde yaşananlar belli. Bizim elimizde sihirli değnek yok. Sadece CHP’li değil, Türkiye genelindeki bütün belediyelerin durumları belli. Kentin yeniden planlanması için uğraş veriyoruz. Özellikle belediyemizin sonraki yıllarına da sirayet edecek bir dijitalleşme çalışması başlattık. Bu çalışmayla belediyedeki vergi kaçaklarını önleyeceğiz. 2021 sonrasında da Buca’nın yaşanabilir kent olma hedeflerini gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

KİRA GELİRLERİYLE BELEDİYE BİNASI YAPMAK AKP ÖNCESİNDE MÜMKÜNDÜ
 Benzin istasyonu yanının ardından AK Partili Meclis Üyesi İsa Nezir, belediyenin gelir getirici işletmelerinden yeteri kadar faydalanılmadığını ifade ederek, belediye hizmet binası altında yer alan işletmelerden alınan kiralarla 2 yılda bir hizmet binasının daha yapılabileceğini söyleyerek, borçlanmaya ve benzinlik satışına tepki gösterdi.

Nezir’e yanıt veren Kılıç, “Şu an Türkiye ekonomisinde her şey güllük gülistanlık, müthiş bir ekonomimiz var da Buca Belediyesi bundan faydalanamıyor mu demek istiyorsunuz? 17 yılda Türkiye’de satılmadık bir yer kaldı mı? Bana tek bir yer söyleyin. Şu an bir belediye binası altındaki işletmelerin kiralarıyla yeni bir bina yapmak mümkün değil. Sizin söylediğiniz, AKP hükümeti öncesinde mümkündü.  Benzin istasyonun sattıktan sonra gelecekte yapılacak yatırımları öne çektiğimizi düşünürsek bu kötü bir şey mi? Siz güvenmiyoruz diyorsanız o ayrı. Tesislerimizde yenileme çalışmaları gerçekleştirdik. Biz yerel yönetimler olarak kar yapan üretim yapan yerler değiliz. Tesislerden gelecek olan gelirle 510 binlik ilçeyi yönetmeye yetmez. Belediyenin hipodrom gelirleri eskiden belediyeye kalıyordu. Sadece hipodrom gelirleri Buca Belediyesi’nin iki yıllık bütçesine denk geliyordu. Şu an gelirlerimiz çok fazla azaldı. Elimizden geldiğince Buca için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Biraz sabırlı olmak lazım. Ben bu eleştirilerin biraz sert olduğunu ve hak etmediğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

KAYNAKLAR YOLU İÇİN İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DEVREDE
Öte yandan meclis oturumunda Kaynaklar yolunda yaşanan kazalar gündeme geldi. AK Partili Meclis Üyesi Mustafa İnce, geçtiğimiz ay meclis toplantısında Kaynaklar’da çok sayıda kazanın yaşandığı ve ölüm yolu diye adlandırılan yolda önlemlerin alınması gerektiğini ifade etmişti. Konuyu İzmir Büyükşehir Belediyesi ile görüştüğünü ifade eden CHP Meclis Üyesi Fikret Aktaş, söz konusu yer için Büyükşehir ekiplerinin öncelikli olarak bir bariyer olmak üzere düzenleme yapacaklarını duyurdu.

Bu haber 3613 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Tugay'dan resmi tören sitemi
Başkan Tugay'dan resmi tören sitemi
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()