Bornovalı kadınların istihdamı için işbirliği

Altın Bilezik Projesi kapsamında İş garantili meslek kursları açılacak

28 Ocak 2020 - 15:12

Bornova Belediyesi, Bornovalı kadınlara istihdam yaratmak amacıyla Altın Bilezik Projesi kapsamında MTK (Moda Tekstil Konfeksiyoncular Sanayici İş Adamları Derneği) ile işbirliği protokolü yaptı. İki kurumun işbirliğinde açılacak iş garantili kurslarla ilgili protokole Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ile MTK’nın yeni Başkanı Abdullah Salkım imza attı.

 

Kadınların istihdamının arttırılması ve toplumda öne çıkarılması gerektiğini ifade eden Başkan İduğ, “Belediyemize ait 60 adet dikiş makinemiz var. Bunları kadınlarımızın eğitimi için kullanmak istiyoruz. Çocuklar için kreşler açacağız. Böylece ev kadınlarına meslek edinmeleri ve iş yaşamına katılmaları için zaman yaratacağız. Bunu 700 işletme ile sadece İzmir değil, Türkiye ekonomisine büyük katkılar sağlayan sizlerle yapacağız. Yeni MTK yönetimini kutluyor, işbirliğimizin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

İZTO'nun Yönetim Kurulu'nda da yer alan MTK Başkanı Abdullah Salkım da en büyük sıkıntılarının ara eleman olduğuna dikkat çekerek, “Özellikle makineci, overlokçu ve el işçisi bulamıyoruz. Şu an 500 kişi başvuru yapsın, hepsi için iş var. Bu ortamda yapacağımız işbirliğinin hepimiz için çok yararlı olacağını düşünüyorum. Yaklaşımınız nedeniyle sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

ÖZKANLAR TEKSTİL PAZARI

 

MTK’nın tüm yönetimi kurulu üyelerinin katıldığı protokol töreninde, Özkanlar Yeni Bornova Pazarı’nda Perşembe günleri kurulacak Tekstil Pazarı da konuşuldu. Başkan İduğ, 600 tezgahlı pazarda 200 tezgahı Bornova esnafına ayırdıklarını belirterek vatandaşların heyecanla beklediği Tekstil Pazarı’nı birlikte hayata geçireceklerini söyledi.

 

Bu haber 913 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()