Bornova’da üniversiteye giriş reçetesi

Üniversite sınavlarına BELGEM (Bornova Belediyesi Gençlik Merkezi) ve Bornova Belediyesi’nin 2020 yılı başında hayata geçirdiği vizyon projesi Dijital Sınıf ile hazırlanan öğrenciler önemli başarıya imza attı.

15 Eylül 2020 - 15:48

YKS’ye Bornova Belediyesi’nin verdiği eğitim desteği ile hazırlanan öğrencilerin yüzde 80’i tercih yapma hakkı veren puanları kazanırken yarısı 4 yıllık fakülteleri kazandı. 

 

Eren Can Arslan 2 milyonu aşkın öğrencinin girdiği sınavda, sözelde Türkiye 945. cisi olarak Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü’ne yerleşti. Rumeysa Kuşlar ise sayısalda Türkiye 10.162.si oldu ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı. Toplamda 123 öğrenci başta Ege ve Dokuz Eylül olmak üzere Türkiye’nin farklı üniversitelerine yerleşti. Bu öğrencilerimizden 2’si Hukuk, 5’i psikoloji ve PDR, 8’i mühendislik, 6’sı ise ebelik ve hemşirelik gibi en çok tercih edilen bölümleri kazandı. 

 

Desteği arttıracağız

 

Yüzyüze eğitim verdikleri BELGEM’den Bornova’daki devlet okullarında eğitim gören öğrencilerin yararlanabildiğini hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Bu öğrencilerimize özellikle koronavirüs salgını sürecinde Dijital Sınıf üzerinden verdiğimiz uzaktan eğitimle destek olduk. Üniversiteye giriş sınavlarında elde ettikleri başarı bizleri çok mutlu etti ve gururlandırdı. Herşeyin başı eğitim. Geleceğimiz olan çocuklarımıza bu alanda desteğimizi arttırarak devam edeceğiz. Önümüzdeki yıl Dijital Sınıf ilkokulları da kapsayacak biçimde genişliyor. Diğer yandan Bornova Merkez’de aldığımız yeni bina ile BELGEM’in öğrenci kapasitesini iki kat arttırıyoruz” dedi.

Bu haber 536 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()