Bornova'da Okuma Yazma Seferberliği

Bornova Belediyesi, Bornova Halk Eğitim Merkezi ve Bornova Kent Konseyi işbirliği ile okuma yazma bilmeyen vatandaşlar için düzenlenen ücretsiz kurslar devam ediyor.

14 Kasım 2018 - 10:16

Bornova Belediyesi Mutfak Atölyesi ve BORKEM(Bornova Konfeksiyon Merkezi) gibi meslek edindirme kurslarının yanında okuma yazma bilmeyenler için de kurslar düzenliyor. Bornova Belediyesi, Bornova Halk Eğitim Merkezi ve Bornova Kent Konseyi işbirliği ile düzenlenen okur yazarlık kursları Naldöken Kültür  Merkezi ve Mevlana Toplum Bilim Merkezi’nde yapılıyor. Naldöken’deki eğitimlerden 30 kişi yararlanırken, Mevlana’da düzenlenen kurslara da 30 kadın katılıyor. 

3 ay süren eğitimler hafata 2 gün 4’er saatlik periyotlarda yapılıyor. 15 kişilk sınıflarda okuma ve yazma öğrenen kursiyerler hayatlarında ilk defa eğitim almanında heyecanını yaşıyor. Kadınlar okuma yazma bilmemenin hayatlarını nasıl zorlaştırdığını anlatarak kendilerine bu imkanı sunan Bornova Belediyesi’ne teşekkür etti. 

Okumanın yaşı olmadığını belirten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Hangi yaşta olursa olsun insan yeni bir şeyler öğrenebilmeli. Okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızın kurslara katılmaları büyük bir azmin göstergesidir. Hepsini tebrik ediyorum” dedi. 

Bu haber 1208 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı
Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()