Bornova'da havuz girdabı büyüyor

Bornova Belediyesi tarafından yaptırılan Çamdibi Kapalı Yüzme Havuzu’nun ne zaman kullanıma açılacağı konusu belirsizliğini koruyor. Öte yandan Belediyenin, 600 öğrenci için 140 TL kayıt parası aldığı öğrenildi.

14 Ağustos 2022 - 16:43

Gerçek Haberci'den Sıla Arabacıoğlu'nun haberine göre Bornova Belediyesi tarafından ilk ihalesi 2020 yılının Şubat ayında gerçekleştirilen ancak pandemi gerekçe gösterilerek iptal edilen Çamdibi Kapalı Yüzme Havuzu'nun ikinci ihalesi aynı yılın Aralık ayında gerçekleştirildi. 9 milyon 675 bin liralık bedelle ihale edilen havuz inşaatının tamamlanmasıyla öğrenci kayıtları alınmaya başlandı. Yaklaşık 600 öğrencinin 140 TL bedelli Bornova Belediyesi tarafından kayıtlarının yapıldığı öğrenilirken havuzun ne zaman kullanıma açılacağı konusu belirsizliğini koruyor. 
2020 yılının Şubat ayında gerçekleştirilen ilk ihale pandemi gerekçesiyle Mayıs ayında iptal edilmişti. İptalin üzerinden 7 ay geçmeden ve pandemi koşulları da hala devam etmekteyken yapılan ikinci ihalede yapım işini bir başka firma üstlendi. Aynı firmanın 2021 yılının Haziran ayında gerçekleştirilen Muhammet Yıldız Spor Tesislerinde bakım onarım yapılması işini de aldığı öğrenildi. Ancak mart ayında tamamlanması gereken bu işin de henüz tamamlanmadığı biliniyor.
Söz konusu firmanın SGK borçlarından dolayı işin teslimini Bornova Belediyesi'ne yapamadığı, bu nedenle de havuzun faaliyete geçmediği Bornova'da yüksek sesle konuşulmaya başlandı. Bornova Belediyesi'nin gerekli hukuki girişimleri yaparak firmanın müteahhitlik belgesinin iptalini talep edip havuzu teslim alma alternatifini ise gündeme getirmemesinin altında yatan nedenin de aynı firmanın Muhammet Yıldız Spor Tesisleri'nde de üstlendiği işin iptal edilmesine neden olmamak olduğu ifade ediliyor. 
Bornova'da yılan hikayesine dönen Çamdibi Kapalı Yüzme Havuzu ile ilgili akıllarda kalan başlıca sorular şunlar:
1- Pandemi gerekçesiyle daha uygun şartlarda verilmiş olan bir ihale iptal edilip neden 7 ay sonra daha yüksek bedelle ihale edildi?
2- Firmanın yükümlülüklerini yerine getirememesinden doğan olumsuzlukları Çamdibili çocuklar mı ödeyecek?
3- Teknik eksiklikler ne zaman giderilip havuz faaliyete açılacak?
4- 2022 yılının Mart ayında tamamlanması gereken Muhammet Yıldız Spor Tesisleri'ndeki bakım onarım işleri neden tamamlanmadı? 
5- Söz konusu yüklenici firma ile ilgili resmi bir işlem başlatılacak mı?

Bu haber 309 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Cumhuriyet Meydanı çocukların gösterileriyle renklendi
Cumhuriyet Meydanı çocukların gösterileriyle renklendi
Başkan Tugay CHP'nin 23 Nisan törenine katıldı
Başkan Tugay CHP'nin 23 Nisan törenine katıldı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()