Bornova’da Dijital Film Atölyesinden Gala Gecesi

Bornova Belediyesi Dijital Film Atölyesi’nin, 2018’de başlattığı Film Yapımı Destek Programı olan DFA [REC.]'den destek alan 5 film sanatseverlerle buluştu. Bornova Kültür Merkezi içinde gerçekleşen gala gecesi sinemaseverlerden büyük ilgi gördü.

05 Şubat 2019 - 11:15

Eğitimlerine 2010 yılından bugüne ücretsiz olarak sürdüren Bornova Belediyesi Dijital Film Atölyesi, etkinliklerine devam ediyor. İzmir'de sinema profesyonelleri ve meraklıları için kısa film yapım atölyeleri ile sinema odaklı etkinlikler düzenleyen atölye, 2018’de başlattığı Film Yapımı Destek Programı olan DFA [REC.]’i de sürdürüyor. Program kapsamında bağımsız kısa filmcilerin film projelerini hayata geçirebilmelerine destek olmak üzere Yapım, Proje Danışmanlığı ve Ekipman Desteği sağlanıyor. Bu yıl destek verilen 4 kısa film ile çocuk kursiyerlerin hazırladığı 1 film düzenlenen özel gala gecesi ile sanatseverlerle buluştu.

 

Dijital Film Atölyesi tarafından Serkan İncu’nun yönetmenliğini yaptığı  ‘Hediye’, Emrah Çalkavur’un ‘Carpe Diem’, İbrahim Dönmez’in ‘Aynı Ayna’ filmleri ile Nesli Özalp Tuncer tarafından hazırlanan ‘Dönüş’ isimli belgesele destek sağlandı. Ayrıca gecede yaz döneminde düzenlenen "Çocuklar İçin Kısa Film Atölyesi"nin kursiyerleri tarafından hazırlanan "Meraklılar Kulübü" isimli animasyon film de gösterildi.

 

Gösterimi Yapılan Filmler ve konuları

HEDİYE / Kurmaca
Efe, hayal dünyası oldukça geniş ve meraklı bir çocuktur. Okuldan arta kalan zamanlarında ailesinin de yaptığı atık ayrıştırıcılığı işini yapmaktadır. Yine bir gün şehir içinde dolaşırken bulduğu nesnelerin etkisiyle hayallere dalar.


CARPE DIEM / Kurmaca
Selin, dış ticaret mezunu bir ofis çalışanıdır. Yıllardır aynı firmada çalışmaktadır. Her gün aynı işi yapmakta ve istediği hayatı yaşayamamaktadır. Yine bu günlerden birinde yaptığı işi ve hayatı sorgulamaya başlar...


MERAKLILAR KULÜBÜ / Animasyon
"Stop-motion film nedir ve nasıl yapılır?" sorusunun peşine düşen çocuklar, buldukları cevapları geniş hayal dünyaları eşliğinde stop-motion bir filmde bizlerle paylaşıyorlar.

 

AYNI AYNA / Kurmaca

Genç çift, tatile gittikleri sahil kasabasında bir sokak sanatçısına karikatürlerini çizdirir. Yaşlandırılmış görünümlerine bakarak birbirlerine bir söz verirler. Aşklarını ve birbirlerine olan anlayışlarını zamanın acımasızlığına karşı koruyacaklardır...


DÖNÜŞ / Belgesel
Türkiye - Yunanistan nüfus mübadelesi ile memleketlerinden ayrılmak zorunda kalmış bir ailenin üçüncü ve beşinci kuşak kadınlarının geçmişe yolculuk hikayesi. Acaba ailelerinin mezarlarından aldıkları toprağı memleketleri Kavala'ya götürebilecekler mi?

2019/02/2019-02-05-11-23-11.jpg
2019/02/2019-02-05-11-23-14.jpg
2019/02/2019-02-05-11-23-17.png
2019/02/2019-02-05-11-23-19.jpg
Bu haber 1274 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()