Bornova'da Bir Parti Emekçisi: Şadiye Semra Şimşek

CHP Bornova üyesi olan Şadiye Semra Şimşek’i İzmir’ in her yerindeki demokrasi, insan hakları ve kadın etkinliklerinde görmek mümkün. Partisi’ nin olduğu kadar Bornova’ nın da sevilen isimlerinden olan Şimşek için “insana sevdalı” demek de yanlış olmaz.

05 Aralık 2018 - 23:37 - Güncelleme: 06 Aralık 2018 - 00:04

Şimşek ile 2019 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçimler için Bornova’dan belediye meclis üyesi aday adayı olmasına giden süreci konuşma şansımız oldu.

Bu ülkede önce Sosyal Demokrasi mücadelesinin verilmesi gerektiğine inanan Şadiye Semra Şimşek 2010 yılında tüzüğü okuyarak üye olan bilinçli bir partili. 2010-2013 yılları arasında İzmir il kadın kolları yönetiminde bulunan Şimşek 2014 yerel seçimlerinde Bornova Belediye meclis üyesi adayı adayı oldu. 2015-2017 yılları arasında Bornova İlçe Yönetimi’nde de görev alan Şadiye Semra Şimşek büyük küçük demeden bir çok verilen her görevi layığıyla yerine getirmek için büyük bir özveri ile çalıştı.

Tekrar aday adaylık başvurusu ile görüşlerini aldığımız Şadiye Semra Şimşek “Yaşadığım kentin meclisinde, yetkiyi aldığım hemşehrilerimin sözcüsü olmak için bir kere daha 2019 yerel seçimlerinde, Bornova Belediye meclis üyesi aday aday'ı oldum. Demokratik, katılımcı, üretken, insan sevgisine odaklı, sınıfsız ve sınırsız (bölgecilik ve hemşehricilik yapmadan, alt kimliksiz) tüm vatandaşını kucaklayan, kadın emeğini simgeleyen sevgiyi, dayanışmayı etkin kılmak, sen-ben değil “Biz” olma erdemini yaşatmak için bende varım” dedi. Meclis üyesi olduğu takdirde özverili çalışmalarına devam edeceğini de vurgulayan Şimşek “Önce insan sonra kadın sözünün meclisin içinde olması” amacıyla bu yola çıktığını söyleyerek sözlerini noktaladı.

Kendi kelimeleriyle, Şadiye Semra Şimşek kimdir?

1968 yılında Erzurum'da doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi Erzurum'da tamamladım.1985 yılında İzmir’e yerleştik. Okul yaşamımı çalışarak tamamladım. İlaç deposu şirketinde büro elemanı, Bornova Belediyesi bünyesindeki Bormar şirketinde büro elemanı, Belediye kreşinde öğretmenlik, Zet Nielsin Pazar araştırması şirketinde süpervizörlük, GFK araştırma şirketinde proje sorumluluğu ve koordinatörlük, Egze Araştırma’ da BİAK proje sorumlusu, Farklı araştırma şirketlerinde proje koordinatörlüğü görevlerinde bulundum.

2010 da tüzüğü okuyarak üye kaydımı yaptırdım. O günden bugüne CHP çatısı altında demokrasi mücadelesinin bir neferi olarak çalışıyorum.

Bu haber 3202 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Derya Bakırcı
    5 yıl önce
    Hep destek tam destek semra ablamız
  • ŞADİYE SEMRA ŞİMŞEK
    5 yıl önce
    Teşekkürler canım kardeşim.Kadın dayanışmasını :) sevgiyle
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()