Bornova’da atıklara ikinci hayat

Bornova Belediyesi, Avrupa Komisyonu Ufuk 2020 (Horizon 2020) programı tarafından finansal olarak desteklenen geri dönüşüm projesi URBANREC ile büyük hacimli evsel atıkları ekonomiye kazandırıyor.

28 Ocak 2020 - 10:42

Büyük hacimli atıklara ikinci bir hayat verebilmek için ilki Ağustos 2019’da düzenlenen Atık Toplama Kampanyası’nın ikinci dönem başlıyor. Kampanya kapsamında 30-31 Ocak 2020 ve 1 Şubat 2020 tarihlerinde vatandaşların bağışladığı kullanım ömrünü tamamlamış eşyalar belediye ekipleri tarafından evlerinden alınacak. 

 

“Paylaş, Dönüştür, Hayata + Değer Kat” sloganı ile gerçekleştirilen URBANREC projesi kapsamında gerçekleştirilen kampanyada bağışlanan eşyalardan kullanılabilir nitelikte olanlar onarımı yapılarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacak. Kullanılamaz olanlar ise geri dönüşüm kanalları ile yeni bir ürünün hammaddesi olarak değerlendirilecek. Toplama Kampanyası’na bağışta bulunmak isteyen vatandaşlar,  0555 031 06 12 numaralı Whatsapp hattı ve ya da ‘0541 735 53 09’ numaralı telefonlardan yetkililere ulaşabilir.

 

URBANREC Projesi

 

URBANREC Projesi’nde Türkiye’den Bornova Belediyesi ve İYTE (İzmir Yüksek Teknoloji Enstütüsü) ortak olarak yer alıyor. 7 farklı Avrupa ülkesinden şirketler, belediyeler ve araştırma enstitülerinin bulunduğu 21 ortaklı projenin koordinatörlüğünü İspanya’da bulunan AIMPLAS isimli teknoloji merkezi yürütüyor. 42 ay sürecek projenin 493 bin liralık bütçesinin tamamı Avrupa Komisyonu tarafından finanse ediliyor.

Bu haber 629 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konak Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi
Konak Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını...
Başkan Tugay sözünü tuttu ekmek 5 TL’ye düştü
Başkan Tugay sözünü tuttu ekmek 5 TL’ye düştü

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()