Bornova'da atık pil getiren tarih yolculuğuna çıkıyor

Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi'nde yılda 1 ton atık pil toplanıyor.

10 Aralık 2019 - 11:40

Atık pillerin toplanması ile ilgili kampanyalarda her zaman öncü Bornova Belediyesi, İzmir'de yerleşik yaşamı 8 bin 500 yıl öncesine dayandıran kazı çalışmalarının sürdüğü Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi'ne girişleri atık pille yaptırıyor. Vatandaşlar, binlerce yıllık tarih yolculuğuna, getirdikleri atık pille çıkabiliyor. Her yıl yaklaşık 25 bin ziyaretçiyi ağırlayan Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi'nde, bir yıl içinde 1 tona yakın pil toplanıyor.

Farkındalık yaratmak istiyoruz

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, uygulama ile farkındalık yaratmak istediklerini belirterek, "Tarihi ve doğal zenginliklerimizi geleceğimiz olan çocuklarımıza tanıtmak ve bırakmak çok önemli. Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi'ne girişleri atık pille yaptırarak kentimizin binlerce yıllık tarihinde yolculuğa çıkardığımız ziyaretçilerimiz ile birlikte çevrenin korunmasına da katkı koyuyoruz" dedi.

 

Ziyaretçiler, uzmanların rehberliğinde merkezi gezip aktivitelere katılıyor. Sergilenen eserleri hakkında bilgi alıyor. Özel olarak hazırlanan neolitik köyde 8 bin 500 yıl önce yaşamış insanların günlük yaşamlarında neler yaptıklarını yaşayarak deneyimliyor.

Bu haber 682 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()